Een must-play: de DeLaMar Theaterquiz

foto-7Welke Deense televisieserie is binnenkort op de planken te zien? Hoe vaak scoorde Robin van Persie voor het Nederlands elftal en welk treinstation begint én eindigt met een hoofdletter? Een greep uit de vragen van de Theater Pubquiz van het DeLaMar Theater. Het heeft de traditionele gezelligheid van een pubquiz en de allure van het Grand Café, oftewel alles voor een gezellig avondje uit.  

De eerste editie in mei dit jaar was een groot succes waarna nu maandelijks een pubquiz volgt. In het stijlvolle Grand Café van het DeLaMar Theater verwelkomt quizmaster en acteur Xander de Vledder de teams. Een pubquiz zou geen pubquiz zijn als de regels niet gehandhaafd worden. Een vriendenteam van zes is dan ook ten strengste verboden. Mijn team werd direct gediskwalificeerd, nog voordat de eerste vraag was gesteld. Wij werden aan iedereen voorgesteld als het team dat geen kans mee maakte op de hoofdprijs: kaarten voor de voorstelling Welkom in de familie.

Vol goede moed deden wij mee voor spek en bonen. Ik dacht dat de quiz, zoals de titel doet vermoeden, veel theatervragen zou bevatten. Toch kwamen er voetbal- en actualiteitsvragen langs. De theatervragen waren erg musicalgericht. Een eitje voor de fervente DeLaMar-bezoeker? Zeker niet. Het waren kennisvragen over de musicalgeschiedenis. Voor de echte kenners dus.

Gelukkig maakte de muziekronde veel goed. Voor alle teams zo te horen, want van elke tafel kwam een luid gejuich toen de antwoorden werden opgelezen. Iedereen herkende de titelsongs van Grease en 8Mile. Swingend van blijdschap deinden we mee op de muziek.

Tip: zorg ervoor dat je mannen en vrouwen in je team hebt van verschillende leeftijden. Deze samenstelling is het geheim voor winst. Ons team werd hiermee tweede! Ondanks dat we onze podiumplek moest delen met een ander team, waren we trots. We willen door. Gediskwalificeerd of niet, wij komen terug en gaan voor winst!

Tekst: Inge Schouten

Gespeeld: 17 november, Grand Café DeLaMar, Amsterdam

De winnaars kregen tickets voor de nieuwste DeLaMar Productie Welkom in de familie. Toneel.blog-redacteur Emma bezocht afgelopen zondag de première. Lees vandaag haar recensie op toneel.blog!

Lees ook:Welkom in de familie: Een meesterlijke voorstelling vol ergernissen
Lees ook:GVB en DeLaMar Theater slaan handen ineen
Lees ook:En dan nu het echte bericht over de watersnoodramp!
Lees ook:DeLaMar Theater gaat zelf toneel produceren
Lees ook:Nederlands Theater Festival ook in DeLaMar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>