Fantasierijk inkijkje in echte brandweermannenwereld

Brandweermannen_bannerZe zijn weer terug! De Brandweermannen van Beumer & Drost. Na bijna twintig jaar zijn onze stoere helden weer terug. Iets grijzer maar nog steeds paraat. Dus laat de sirenes maar loeien. Op slapstickachtige wijze vertelt deze humoristische voorstelling over het reilen en zeilen in de brandweerkazerne.  Van de oefeningen, en de onderlinge plagerijen tot het lange wachten op het alarm.

Loek Beumer, Peter Drost, Jan Elbertse, Koos Elfering en Bram Kwekkeboom spelen, zingen en dansen in De Brandweermannen met groot plezier. Maar ze zijn ook serieus, want brandweerman zijn is niet niks. Dus moet je oefenen om met perslucht rond te lopen. Dat deze brandweermannen dat doen met een fietspomp en een windscherm van een fiets maakt het niet minder spannend.

Brandweermannenwereld

Met eenvoudige middelen laten de brandweermannen de hele brandweermannenwereld zien. Of het nu het repareren van hun brandweerauto is: een speelgoedbrandweerauto wordt door twee mannen serieus opgetakeld en gerepareerd.  Of de uitruk naar een brand: de brandweermannen rennen naar het rijtje lockers en scheuren met sirene naar de grote brand in het poppenhuis. En natuurlijk eten en slapen de mannen in de kazerne. In een vlotte choreografie wordt het eten uitgedeeld, opgegeten en poetsen de zeer muzikaal mannen hun tanden.

De acteurs zijn allemaal te gast geweest in een brandweerkazerne en deze voorstelling is gebaseerd op hun ervaringen daar. Vervolgens is op basis van improvisaties het stuk ontstaan. Deze serieuze basis zorgt voor hele geloofwaardige scènes met een heerlijke humoristische twist.

Cadeautje

Jong en oud, groot en klein genieten met volle teugen van De Brandweermannen. Sommige grappen zijn voor iedereen, sommige voor de kleintjes en andere voor de groten en zo lachen we heerlijk samen. Wat een cadeautje dat deze mannen na twintig jaar deze voorstelling nóg een keer spelen!

Tekst: Ester van Aalst

Foto: Robin Vogel en Merijn Schilte

Gezien: 26 oktober, Theater De Veste, Delft

Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook:Peper & Zoet Theaterfestival
Lees ook:Erik of het klein insectenboek: Een kleine grote wereld
Lees ook:Jonge Harten rennen
Lees ook:Drang is ontwapenend en hartverscheurend
Lees ook:Het leven als een spelletje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>