Fringe: Meijer rekent af met scala aan angsten

Een mooie grote man in kakibroek en blouse, bruin leren riem en soldatenkistjes rood sjaaltje om zijn nek, blonde haren rechtop, komt voortvarend en zelfverzekerd op: ‘Het gaat goed met me.’ Op het podium van de Palonizaal in Theater Bellevue staat Sjoerd Meijer met zijn voorstelling De ondergang van het angstdiertje. Later valt op dat er ook nog een krukje staat. Het lege zwarte podium is desondanks overvol.

‘Het gaat goed met me en ik kom overal. ’t Begon er eigenlijk mee, toen ik vrijgezel werd…’ De lach ontsnapt regelmatig aan het publiek dat voornamelijk op het puntje van de stoel ademloos en vaak met open mond Meijer volgt. Hij neemt je mee in een rollercoaster door de angsten van het leven; associërend energiek en verhalend.

Dolende ziel

Het publiek reist mee met zijn dolende ziel, in drie kwartier via zijn angst om op het Gronings platteland overvallen te worden, verlaten te worden door zijn vriendin, vaste conventies en comfort zones los te laten, de drang naar het onbekende, het gevaar. We eindigen in Afrika, eerst nog vrolijk dansend in een veilige safari tot hij ook dat loslaat en diep binnendringt in de bittere armoede van de townships.

Groots meeslepend theater. Om me heen zaten inkopers van theaters uit heel Nederland. Ik denk dat Meijer voorlopig de podia van Nederland mag afreizen.

Tekst: Janneke Holtslag

Foto: Polle Willemsen

Gezien: 10 september, Theater Bellevue, Amsterdam

 

NB Van Meijer is tijdens FRINGE ook nog ‘de bevrijding van Boos Mannetje’ te zien waarmee hij in 2013 de ‘Dioraphte Amsterdam Fringe Award’ won en later in Zuid-Afrika waardering kreeg. 

 

Lees ook:‘Kelder’ wint Amsterdam Fringe Award
Lees ook:Pand7090 wint Diorapthe Award op Fringe
Lees ook:Kaartverkoop Theater en Fringe Festival gestart
Lees ook:Fringe: Boos Mannetje is vooral depri
Lees ook:Kaartverkoop Fringe Festival gestart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>