Onward: niet ruig, wel spectaculair

De jaren tachtig: spandex, foute torenhoge permanentjes en schoudervullingen.  The Sadists nemen je op onnavolgbare wijze mee in de wondere wereld van disco, Aliens, superhelden en lekker foute actiefilms. De mannen knallen van het podium in de nieuwe voorstelling Onward!

Een tight ass Mister President staat voor de camera. Twee strak in het pak gehesen bodyguards staan erbij. En dan vertelt de Mister President in geuren en kleuren over zijn belevenissen op het toilet. Niet wetende dat het meteen live te zien is op tv. Drie pubers die met overgrote afstandsbedieningen vol overtuiging pong spelen. Pong? Ja, een van de eerste computerspelletjes.

Stofzuigende Darth Vader

Lekker snoeiharde gitaarmuziek laat de scènes naadloos in elkaar overlopen. Maar je kan natuurlijk ook gewoon Darth Vader de boel laten stofzuigen terwijl een zoon uit de toekomst in het nu een conflict met zijn vader-in-spe uitvecht. Snapt u het nog? Nee? Kijk de Terminator dan nog maar eens. Ken uw klassiekers. En dat doen de mannen. Beter dan ik. En natuurlijk kan deze voorstelling niet zonder een echt luchtgevecht tussen twee superhelden in foute pakjes.

Kaspar Schellingerhout, Viktor Griffioen en Erik van der Horst vormen samen The Sadists en maken deel uit van de vaste makers van Orkater. De Rockabillies hebben hun cowboylaarzen ingewisseld voor gympies maar ook nu zorgen zij voor spektakel. Het doet een beetje denken aan de vroegere voorstellingen van Alex d’Electrique. Ik mis het ruige van de cowboys van hun vorige voorstelling maar ja, je kan niet in het verleden blijven hangen. De lach op mijn gezicht is gelukkig nog wel lang blijven hangen.

Tekst: Ester van Aalst

Gezien: 23 oktober, Theater Ins Blau, Leiden

Foto: Bowie Verschuuren

Lees ook:Diamonds are a girls best friend
Lees ook:The Sadifest knalt!
Lees ook:Millennium van Larsson naar theater
Lees ook:Parade: Charisma George en Eran houdt voorstelling staande
Lees ook:Hilarische rock ‘n roll op de Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>