HELP en een hysterische fan

Liverpool vlak na de oorlog. Je moeder overlijdt jong. Je hebt geen cent te makken, alleen een vetkuif, een gitaar, een droom en een nieuwe sound. HELP, van Theatergroep Max., gaat over de hemel bestormen en de weg naar succes, maar vooral over welke afslag je neemt. Een muzikaal verhaal, geïnspireerd op The Beatles, over vriendschap en jaloezie en natuurlijk over een onstuitbaar brandende passie voor muziek.

Het ontstaan van de Beatles. Wie waren deze jongens, waar kwamen ze vandaan? Hoe hebben de muziekanten elkaar ontmoet, wie waren erbij? Welke stappen hebben ze moeten nemen om te komen waar ze uiteindelijk terecht gekomen zijn? Op speelse wijze vertellen, zingen en spelen de acteurs het verhaal en worden bovenstaande vragen beantwoord. Aan de ene kant zien we de bandleden en aan de andere kant een hysterische fan. Hierdoor krijg je als publiek duidelijk de twee verschillende kanten van het bandje te zien. Het is een stel doodnormale jongens dat wat aan het rond klooien is, maar tegelijkertijd veroorzaken deze knullen iets enorms.

De voorstelling zit vol met liedjes, waar het hele publiek van geniet. Deze nummers worden erg goed gespeeld en gezongen en zijn op een hele natuurlijke manier in de voorstelling verweven.
Wel lijkt het of de aandacht bij het maken van deze voorstelling voornamelijk op de muziek en de overgangen van spel naar muziek heeft gelegen. En minder bij het spel zelf. De teksten komen af en toe houterig en afgesproken over. Hierdoor is ook het spel niet bij iedereen geloofwaardig.

Desondanks was het een prettige voorstelling, makkelijk kijkbaar en zeer vermakelijk. Waarschijnlijk werden de Beatles cd’tjes, platen, bandjes en dvd’s onmiddellijk bij thuiskomst bij meerdere gezinnen weer uit de kast getrokken!

HELP van Theatergroep Max. speelt nog op 2 & 3 januari in Den Haag en 20 maart op Tweetakt in Utrecht. Meer informatie

Tekst: Karianne Henkel

Lees ook:Het gemengde gevoel van de achterlanden
Lees ook:Een intense schets van de realiteit
Lees ook:PICNIC succesvol in première gegaan
Lees ook:Een expeditie naar het verleden
Lees ook:Ontelbare geschiedenislessen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>