Een mislukte doorzaagtruc in de Illusionist

De flamboyante illusionist Poppescu (Servé Hermans) verliest zijn lieftallige assistente in een mislukte doorzaagtruc. Maar was dit een ongeluk? Of was er kwaad opzet in het spel? In deze voorstelling neemt Poppescu u nog een keer mee naar die noodlottige avond dat alles mis ging. De Illusionist is een unieke mix tussen comedy, theater en een echte illusieshow.De voorstelling naar een idee van acteur Servé Hermans, Maarten Van Otterdijk en illusionist Luc Poppe oogstte veel succes in België. De tekst is van de hand van Aus Greidanus Jr en Domien van der Meiren tekent voor de eindregie. De illusies worden verzorgd door Luc Poppe. Carin Klabbers had een kort gesprekje met Servé.

De bijzondere voorstelling De illusionist is na een tour door België op 16 december in het Isala theater in Capelle a/d IJssel en op 13 januari in de Rotterdamse Schouwburg te bewonderen. De voorstelling is een idee van o.a. acteur Servé Hermans, die in 2004 aan de Toneelacademie in Maastricht afstudeerde en die de hoofdrol speelt. Hermans: ‘Het idee ontstond uit een fantasie. Wat zou er gebeuren als we een stuk zouden maken waarin we de tragische geschiedenis van een goochelaar zouden vertellen en tussendoor echt goocheltrucs laten zien. De persoon die ik speel, illusionist Poppescu, is een tragisch figuur. Hij heeft zijn assistente verloren in een mislukte doorzaagtruc en het verhaal begint als Poppescu zich daarvoor moet verantwoorden in de rechtbank. Door zijn ogen ga je terug naar de avond dat alles misging en krijg je een beeld van de relatie die hij met zijn assistente had. ‘ 

Voor de rol moest Hermans leren goochelen. ‘Het is echt een kick als een trucje lukt en het publiek er in trapt. Zalig gewoon.  Maar eigenlijk gaat het voor mij niet om die trucs. Die trucs zijn een middel om het verhaal te vertellen. Het stuk is een cross-over van illusies, varieté, comedy en toneel. Misschien is het wel onze kracht dat het niet in een hokje te stoppen is. Het is gewoon iets wat je moet gaan zien. Het is de moeite waard, dat beloof ik.’

Meer informatie: www.deillusionist.nl

Lees ook:Man met hoed op de Parade
Lees ook:Geef een briljant idee kado!
Lees ook:De eerste namen voor Noorderzon 2014 zijn bekend
Lees ook:Jakop Ahlbom vraagt om lening
Lees ook:One Man Show, absurd hilarisch, au!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>