Johnny Kraaijkamp jr. voor het eerst in Thriller

Sherlock Holmes en de hond van de Baskervilles begint in het hedendaagse Engeland, waar een groep bevriende acteurs op een avond besluit het bekendste verhaal van Sherlock Holmes na te spelen. Het stuk gaat, behalve over het klassieke verhaal van Arthur Conan Doyle, ook over acteren en de kracht van suggestie. Johnny Kraaijkamp jr. speelt niet de titelrol, maar levert wel een grote bijdrage aan het stuk. Carin Klabbers had een kort gesprek met hem. Morgen lees je hier de recensie van Ester van Aalst.

Kraaijkamp: ‘Ik speel Tom Capshaw (in het heden), dr. Mortimer, Jack Stapelton en een exotische hotelbediende. Het leuke is dat ik ook twee totaal verschillende karakters speel. Dr. Mortimer is doodsbang maar Jack Stapelton kent totaal geen angst. Vooral het snel omschakelen van de ene naar de ander rol is een grote uitdaging en het is leuk als het publiek daarin meegaat. Het is ook een beetje mijn specialiteit geworden.’

Kraaijkamp beleeft met dit stuk een primeur in zijn lange en veelzijdige carrière. ‘Dit is mijn eerste thriller. Ik ben heel blij dat ik dit genre nu ook eens kan doen. Het bijzondere aan deze thriller is dat we beginnen in het heden en dan in en uit het verhaal over Sherlock Holmes stappen. Dit geeft snelheid en komische momenten. Maar het mooiste is de ontknopingscène, omdat die echt verrassend is. Ik raad de lezers echt aan om te komen kijken. Ze gaan dan een mooie voorstelling zien die door spel, suggestie en een geweldig verhaal, net echt lijkt. Prachtig theater dus!’

Meer informatie: www.thrillertheater.nl

Tekst: Carin Klabbers

Lees ook:Grappige Sherlock zonder spanning
Lees ook:Sterrencast in Sherlock Holmes
Lees ook:Sherlock Holmes naar het theater
Lees ook:Een mislukte doorzaagtruc in de Illusionist
Lees ook:Het Thriller Theater stopt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>