Een prachtige Belle en haar Beest

Iedereen kent de Walt Disney Classic Belle en het Beest. Daar is de voorstelling Belle van Theatergroep Max op een zeer vrije manier op gebaseerd. De dansvoorstelling, die is gemaakt onder de regie van Jef van Gestel, gaat over Belle die ligt te slapen in haar kamertje, als er plotseling allerlei mysterieuze dingen gebeuren. Angst overmant haar, als het beest onder haar bed vandaan kruipt. Er begint een spannende bewegingssessie over de verkenning van het vreemde wezen, dat zo abrupt Belles nachtrust komt verstoren.

In de voorstelling wordt geen woord gesproken, maar dat is ook niet nodig. De vormgeving slaagt er met vlag en wimpel in om een mysterieuze, spannende, en toch lichte sfeer op te roepen, die, voor kunstkenners, doet denken aan de schilderijen Mark Ryden. Jef Van gestel maakte van Belle een korte Max.lab voorstelling. Zo mooi vormgegeven, griezelig en grappig dat Max. besloot er een middagvullende voorstelling van te maken.

Door de mimiek en bewegingen van de twee acteurs, is goed te volgen hoe de personages op ieder ogenblik tegenover elkaar staan. Het samenspel is prachtig. De choreografie komisch en de muziek in combinatie met de projecties op het decor soms erg ontroerend. Langzaam verdwijnt de angst voor het onbekende, en zijn alleen Belle en het Beest nog over. Elkaar accepterend, zoals ze zijn in hun eigen vreemde manier. De verhaallijn valt een beetje tegen. Waar het uiteindelijk om gaat, is van het begin tot het einde duidelijk, maar de afzonderlijke gebeurtenissen zijn wat vaag en lopen soms hakkelend in elkaar over.  Maar Belle is een prachtige voorstelling over ‘angst’ en over ‘anders’. Een vreemde ervaring die spannend is voor iedereen vanaf vijf jaar.

Meer info: www.tgmax.nl

Tekst: Laura van de Merwe

Lees ook:Tygo, Mark en Anniek in nieuwe film
Lees ook:Weinig spanning in Terug naar de kust
Lees ook:De vinexwijk staat op springen
Lees ook:Tante Patent ontmoet een Batavier
Lees ook:Vernuftig prentenboek van Theatergroep Max.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>