Parade: Charisma George en Eran houdt voorstelling staande

We maken in deze voorstelling kennis met twee rasperformers: George en Eran. Direct word je meegetrokken in het enthousiasme van deze twee vrienden, de Jood en de Arabier. Zoals de titel al doet vermoeden, George en Eran lossen de wereldvrede op deel II, is deze voorstelling het vervolg op hun Parade-hit van vorig jaar. Waar de eerste show vooral om onenigheden ging, draait de tweede voorstelling vooral om wederzijds begrip. De mannen hebben geleerd ‘sorry’ te zeggen. En dat is wat wij ook moeten gaan doen.

In de voorstelling worden we meegenomen in de hersenspinsels van de twee mannen, die proberen vanuit Nederland hulp te bieden aan de conflicten in Israël en Syrië, waar de mannen respectievelijk vandaan komen. Daarin ligt meteen de kracht van de voorstelling: door de persoonlijke verhalen van de mannen hoop je gelijk dat zij die wereldvrede inderdaad gaan vinden. Zo proberen ze  ‘sorry’ te zeggen, maar ontaarden in wederzijdse beledigingen,  planten ze een zaadje en wachten ze tot deze uitkomt. Maar wachten kunnen ze niet meer. Ze proberen zelfs de zeven seconden van geluksgevoel te verlengen.

Tomeloze energie

Het klinkt zwaar, maar de tomeloze energie van de mannen en het snel afwisselen van anekdotes houdt de voorstelling luchtig en snel. Ook hebben de George en Eran duidelijk een humoristische insteek. Helaas zijn de grappen vaak te flauw. Zoals als George een Italiaanse serenade brengt aan een schone in het publiek, met woorden als salami en calzone. De muziek van derde lid ‘Dimitri’, die op een onverklaarbare wijze door de mannen wordt afgesnauwd, is wel prettig.

George en Eran blijven flarden van verhalen vertellen die boeien, maar nergens worden deze echt met elkaar verbonden.  Alsof de mannen nèt te weinig tijd hadden om de show af te maken. Het is het charisma van de twee die de show overeind houdt.

Tekst: Tim van der Voort

Foto: Georgeeneran.nl

Gezien: 11 augustus, Parade Amsterdam

Meer informatie vind je hier.

Lees ook:Parade: Doek valt voor ware toneelspelers in Who’s afraid of…The end
Lees ook:Voorstelling Ivo Niehe in reprise
Lees ook:Tournee Huub Stapel verlengd
Lees ook:Best of 2013 – Inge
Lees ook:Zeg dat je mij gezien hebt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>