Veel gratis evenementen tijdens Holland Festival 2014

Om het Holland Festival nog toegankelijker te maken voor een breed publiek presenteert het festival 14 gratis evenementen. Op het programma staan onder andere Late Night concerten, beeldende kunst en een Vogue Ball. De evenementen vinden plaats op locaties als de passage van het Rijksmuseum, de SkyLounge van het DoubleTree hotel en het Vondelpark Openluchttheater.

Hieronder het overzicht van het programma dat gratis te bezoeken is.

Late Night concerten DoubleTree

13, 20 en 27 juni, 23.30 uur, DoubleTree SkyLounge

Op 13 juni presenteert het Holland Festival tijdens de eerste DoubleTree Late Night een Vogue Ball met het thema House of Vineyard’s Love Boat. Vooraanstaande Vogue-dansers en hoofden van bekende Vogue Houses vormen de jury tijdens battles in Runway en Waacking.

Op 20 juni, aansluitend op het concert van Nishtiman, geeft de van origine Koerdische zangeres en actrice Meral Polat een optreden onder begeleiding van de band van Beppe Costa.

Op 27 juni klinkt er muziek uit de Balkan tijdens het optreden van het Carlama Orkestar. De groep heeft een bijzondere bezetting, naast slagwerk is nagenoeg de hele saxofoonfamilie present: van sopraansaxofoon tot bassaxofoon.

Lunchconcerten Nono Interventions

5, 12 en 19 juni, 12.30 uur, Passage Rijksmuseum

Studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag geven in juni drie lunchconcerten in de passage van het Rijksmuseum. Zij geven hun eigen interpretatie van de muziek van Luigi Nono, waarvan elders in het festival de Trilogie van het sublieme te horen is.

Opera in het park: Falstaff

28 juni, 20.00 uur, Oosterpark

Op zaterdag 28 juni toont het festival de opera Falstaff van De Nationale Opera op groot scherm in het Oosterpark.

Nocturne – Tomoko Mukaiyama

Installatie 2 t/m 29 juni, openingsconcert 2 juni 18.30 uur, Muziekgebouw aan ’t IJ

Tomoko Mukaiyama creëerde de installatie Nocturne in de nasleep van de tsunami op 11 maart 2011. Zij liet zich inspireren door het verlies en de hoop van de slachtoffers in Japan. Tijdens het openingsconcert speelt Mukaiyama een collage van Nocturnes van Chopin gemixt met andere meer hedendaagse composities en video.

Workshops

10 juni, 20.00 uur, CREA en 15 juni, 13.00 uur, De Nieuwe Anita

Naar aanleiding van Trajal Harrels Judson Church is Ringing in Harlem geeft Patrick Soediono Karijowidjojo op dinsdag 10 juni een workshop Voguing, de dansstijl die begin jaren 80 ontstond in ballrooms in de New Yorkse wijk Harlem.

Op zondag 15 juni geeft Shara Worden (My Brightest Diamond) een workshop singer-songwriter. In deze workshop vertelt ze over haar proces van songwriting en haar inspiratiebronnen. Na afloop treden de deelnemers op in de bar van De Nieuwe Anita.

India Picnic

24 en 25 juni, 18.00 uur, Vondelpark Openluchttheater

Voorafgaand aan de voorstelling The Kitchen van Roysten Abel organiseert het Holland Festival op 24 en 25 juni een India Picnic in het Vondelpark Openluchttheater met authentiek Indiaas streetfood en Bollywood Beats van DJ Safri.

Broodje Kennis

3 juni, 12.20 uur, Spui25

Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam behandelen het thema ‘Mythen en moraal’, naar aanleiding van de Egyptische mythologie in River of Fundament, en de Griekse mythologie in Thyestes en Oidípous.

Poetry Pub Crawl

5 juni, 21.30 uur, diverse cafés in Amsterdam centrum

Tijdens de Poetry Pub Crawl langs verschillende kroegen in de Jordaan staat de Perzische dichtkunst centraal. Met optredens van een jonge Perzisch-Nederlandse dichter en rappers die de ‘lines’ van klassieke dichters als Hafez en Roemi gebruiken.

De 67ste editie van het Holland Festival vindt plaats van 1 tot 29 juni 2014 op diverse locaties in Amsterdam.

Foto: Catherine Ashmore, Falstaff te zien in het Oosterpark 

Lees ook:66e Holland Festival van start gegaan
Lees ook:Afterparty’s van Holland Festival in Skylounge
Lees ook:Spinvis verzorgt opening Vondelpark Openluchttheater
Lees ook:Koning en Koningin aanwezig bij opening Holland Festival
Lees ook:Nieuwe voorzitter Holland Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>