Eerste namen Over het IJ Festival bekend


Over het IJ Festival in Amsterdam heeft de eerste namen bekend gemaakt. Naast de jonge theatermakers in het Zeecontainerprogramma, waar je al voor €3,- naar toe kan, heeft Over het IJ Festival ook gevestigde theatermakers in het programma. Hieronder vind je een kleine greep uit dat programma. Het centrale thema van dit jaar is de veranderende stad en verstedelijking. Dit vormt de basis voor programmering voor de aankomende editie. Het zomerse theaterfestival neemt van 3 tot en met 13 juli elf dagen lang bezit van de NDSM-werf in Amsterdam en spreidt zich vanuit daar uit langs de oevers van het IJ.

Met de benoeming van Maaike van Langen als artistiek leider is Over het IJ Festival erin geslaagd om een vernieuwende en frisse blik te werpen op de programmering van het festival. Dit uit zich in een verrassende en spannende programmering met nieuwe speerpunten. “Over het IJ Festival verkent de komende jaren de stad. Waar voorheen locatietheater en het aanbod op dat gebied het uitgangspunt was, wordt dat nu omgedraaid. De stad is vanaf nu het startpunt, waarop de kunstenaars gaan reageren in hun locatievoorstellingen en theatrale installaties”, aldus Van Langen.

Geïnspireerd door Fight Club

De Club 3.0 van Stichting Nieuwe Helden is een voorstelling waarbij het publiek actief wordt meegenomen in een zoektocht naar wat wij kunnen/moeten/willen doen in/voor/tegen onze huidige samenleving. Ze mogen praten, luisteren, vechten, kijken en uiteindelijk kiezen, of niet. De Club 3.0 is geïnspireerd op de Fight Club van David Fincher uit 1999.

Woyzeck

De operazangeressen van Silbersee en de woeste mannen van Project Wildeman gaan de confrontatie met elkaar aan: civilisatie botst op oerdrift, strakke beats beuken in op snijdende aria’s en pulserende mannenlijven raken verstrikt in lyrische melodieën. Een zinnelijke interpretatie van de zaak Woyzeck: één van de bekendste crimes passionels uit de geschiedenis.

ASO

ASO wordt de eerste regie van Rene Geerlings bij BonteHond. Hij pakt meteen uit met een groots opgezette locatievoorstelling op een bijzondere Amsterdamse locatie; over asociaal gedrag en goedbedoelde kunst overal in onze stad in de openbare ruimte.

Lees ook:Over Het IJ past programmering aan
Lees ook:Jubilerend Festival aan de Werf sluit af
Lees ook:Het experiment van Breakin’Walls
Lees ook:MC Theater vraagt faillissement aan
Lees ook:Wunderbaum in Los Angeles

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>