HF Young biedt avond over de kunst van verhalen vertellen

Op 10 april gaat HF Young Academy in op de kunst van verhalen vertellen onder de titel Once Upon A Time… Christopher Roman geeft een kijkje in zijn creatieve brein. Tobias Kokkelmans geeft een college over narrativiteit in kunst.

HF Young Academy op 10 april gaat in op kunst & storytelling. Christopher Roman is oud-danser en associate artistic director bij het wereldberoemde dansgezelschap The Forsythe Company dat geprogrammeerd staat in het Holland Festival 2014. Deze man geeft jou een kijkje in het creatieve brein van de kunstenaar. Bovendien vertelt Tobias Kokkelmans, dramaturg van theatergroep Wunderbaum en journalist voor Etcetera je in zijn kunstcollege alles over verschillende vertelvormen waarop kunstenaars hun verhaal overbrengen aan het publiek.

HF Young Academy

Wil jij goed beslagen ten ijs komen voor de voorstellingen van HF Young, dan heb je nu de mogelijkheid om je met een stoomcursus Holland Festival strak voor te bereiden. Op twee avonden in april en mei vinden levendige kunstcolleges plaats waarin deskundigen en makers je handvatten bieden voor het kijken naar de festivalvoorstellingen, zodat je er meer uithaalt en er nog meer van geniet. Het eerste college gaat over de wijze waarop in verschillende kunstvormen verbaal en non-verbaal een verhaal verteld wordt. Op de tweede avond, 15 mei 2014, gaan ze dieper in op de ervaring van kunst: wat prikkelt de cognitie en wat de emoties? Wat maakt een live-event anders dan bijvoorbeeld een film?

HF Young 

HF Young Academy vindt plaats in het kader van HF Young, een speciaal programma gericht op mensen tussen de 25 en 39 jaar waarbij een selectie van zeven voorstellingen uit het festival wordt aangeboden tegen gereduceerd tarief. Deze voorstellingen vormen een dwarsdoorsnede van de programmering van het festival. Aanmelden voor HF Young kan via de HF Young Facebook- of LinkedIn-pagina.

www.hollandfestival.nl

 

Lees ook:Fringe Academy zoekt nog steeds talent!
Lees ook:Laatste kans om je op te geven voor Fringe Academy
Lees ook:Amsterdam Fringe lanceert Academy
Lees ook:Genomineerden Marie Kleine-Gartman Pen 2014 bekend
Lees ook:Peuter- en kleuterfestival jubileert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>