Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) geselecteerd voor Duits theaterfestival

De Toneelschuur productie Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) is geselecteerd voor het theaterfestival NEW PLAYS FROM EUROPE te Wiesbaden (Duitsland). Dit is wereldwijd het grootste en belangrijkste festival dat exclusief gewijd is aan nieuw geschreven theaterstukken. Geselecteerde voorstellingen worden tijdens het festival in de originele taal gespeeld. Tijdens het festival ligt de focus op de schrijvers het hun werk.

Magne van den Berg (o.a. De lange nasleep van een korte mededeling en Mijn slappe komedie…) schreef de toneeltekst Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden), naar aanleiding van een vraag van actrice Marieke de Kleine. De tekst bestaat uit achtentwintig haperende telefoongesprekken tussen vader (René van ’t Hof) en dochter (Marieke de Kleine) die ze voeren na de dood van zijn vrouw, haar moeder. Over het weer, de oude spullen, een nieuwe vrouw en hoe ver je mag gaan in het zoeken van troost bij de ander.

Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) is genomineerd voor de selectie van het Nederlands Theater Festival 2014. Paul Knieriem werd voor zijn regie genomineerd voor BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs.

Extra voorstellingen

Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) ging op 28 september dit jaar in première in de Toneelschuur in Haarlem. Wegens het succes zijn er  van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 mei extra voorstellingen in de Toneelschuur.

Foto: Sanne Peper

 

Lees ook:Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)nu als Bellevue Lunchvoorstelling
Lees ook:Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden):Een hartverwarmend gesprek
Lees ook:Toneelschuur en filmschuur Haarlem best bezocht Haarlems podium
Lees ook:TF selecteert 11 beste toneelvoorstellingen
Lees ook:Who’s afraid of Virginia Woolf genomineerd voor TF

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>