Makers en festivals ontmoeten elkaar op Zomerpreview

Tientallen artiesten, programmeurs, organisatoren en impresariaten op het gebied van zomertheater in Nederland en net daarbuiten komen zaterdag 1 februari naar het Rietveldpaviljoen in Amersfoort voor de tweede editie van de Zomerpreview. De organisatie is in handen van internationaal street arts festival Spoffin en De Tuin der Lusten.

In het verleden was er de landelijke Zomerproloog als wintertreffen voor professionals op het gebied van buitenevenementen; Spoffin neemt dit stokje nu over met de Zomerpreview op 1 februari in het Amersfoortse Rietveldpaviljoen.

Tekeningen en maquettes

Artiesten laten er zien waarmee ze bezig zijn en tonen hun ideeën aan de hand van tekeningen en maquettes. Organisatoren komen ideeën opdoen en doen uit de doeken waar het met hun festivals heen gaat in 2014. Ook zijn er korte acts van enkele straatartiesten. Zowel artiesten als organisatoren van buitenevenementen kunnen inschrijven, tot de zaal vol is.

Zonder subsidie

In 2013 organiseerde Spoffin de eerste Zomerpreview in Amersfoort. Zonder subsidie, maar samen en voor elkaar. Ook in 2014 doet de organisatie het op die manier. De bedoeling is om een dag te organiseren waarop makers en festivals elkaar tussen twee seizoenen op een ontspannen manier kunnen ontmoeten. Zonder publiek en zonder de drukte van een festival.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook:Veel belangstelling voor Spoffin Zomerpreview
Lees ook:Amersfoort begint nieuw theaterfestival
Lees ook:Recordaantal bezoekers op Spoffin festival
Lees ook:Maker of performer? Sluit je aan bij het Lab van het Cardboardia team
Lees ook:Veel internationaal straattheater op Spoffin festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>