Ook Zeeland Nazomerfestival recordaantal bezoekers

Zaterdagavond is de dertiende editie van Zeeland Nazomerfestival afgesloten. Ondanks de bezuinigingen en het schrappen van één locatievoorstelling trok het festival een recordaantal bezoekers: bijna dertigduizend.

Het hoge aantal (duizend meer dan vorig jaar) is niet alleen te danken aan het prachtige weer de afgelopen twee weken. Vooral de kwaliteit van de voorstellingen en concerten maakt dat er publiek komt, volgens directeur Henk Schoute.

De cijfers

In totaal zijn er 13.677 bezoekers geweest bij de concerten en voorstellingen waarvoor toegang moest worden betaald (vorig jaar waren dat er 13.442). Met de aantekening dat er nu één locatievoorstelling minder was. Dat betekent een hoge bezettingsgraad van de voorstellingen: 87,43% bij de locatievoorstellingen (Happy Days, Kabaal en Liefde en Escorial) en 75,17% bij de betaalde concerten. Ook de betaalde voorstellingen die werden bezocht vanaf het Abdijplein naar verschillende speelplekken in de stad kenden een hoge bezetting: 72,46%.
Bij de gratis activiteiten zijn er 15.936 bezoekers geweest (vorig jaar waren dat er 14.850). In totaal dus 29.613 bezoekers (vorig jaar in totaal 28.292). “Een absoluut record,” zegt Schoute tevreden.

Meer jeugdvoorstellingen

Zeeland Nazomerfestival 2013 kende meer jeugdvoorstellingen dan voorheen. Schoute wil deze trend doorzetten naar volgende edities, omdat hij merkt dat er een behoefte aan is. “Bovendien is de jeugd het publiek van de toekomst.” Ook het slotconcert van Douwe Bob werd goed bezocht door jongeren.

Vanzelfsprekend zijn er al plannen voor Zeeland Nazomerfestival 2014 (26 augustus tot en met 6 september), “Maar niets is nog zeker.” Vanuit Theaterproductiehuis Zeelandia (de organisator van Zeeland Nazomerfestival) wordt er zelfs al gewerkt aan locatievoorstellingen voor ZNF 2015.

Andere zomerfestivals deden het ook goed deze zomer. Lees dat hier.

Foto: Lex de Meester

Lees ook:Meer bezoekers voor Nazomerfestival
Lees ook:BLØF opent Nazomerfestival
Lees ook:Programma Zeeuws Nazomerfestival bekend
Lees ook:Acteurs Zeelandia krijgen onderscheiding
Lees ook:Onder het Melkwoud de zaal in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>