Axis Festival legt nadruk op Nederland-Ruslandjaar

Het Axis Festival in Assen beleeft het weekend van 20, 21 en 22 september haar tweede lustrum. Axis is een festival voor theater, muziektheater en dans. Er wordt gespeeld op ongebruikelijke, verrassende locaties in en rond de binnenstad. De ondertitel van het festival luidt dan ook Het Podium de Stad.

Voorstellingen zijn er van onder meer Cie. Jeanne Simone (F), ’t Woud Ensemble, Ilse van Kollenburg, Nanna Tieman, Het Houten Huis, Ensemble Leporello (B) en Compagnie Marius (B).

Nederland-Ruslandjaar

In het nieuwe theater De Nieuwe Kolk worden op locatie vijf voorstellingen gespeeld in het kader van het Nederland-Ruslandjaar. Drie van die voorstellingen worden speciaal voor het Axis Festival ontwikkeld. Zo maakt Jack Nieborg, de artistiek leider van het Shakespearetheater in Diever, een voorstelling gebaseerd op het werk van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms, theatergroep De Lege Ruimte werkt aan een collagevoorstelling met teksten van Anton Tsjechov en jongerentheatergroep NiznO bewerkte een Russisch sprookje tot familievoorstelling.

Waarom je weg wilt uit Drenthe 

Het dansgezelschap Woest is dit jaar artist in residence. De groep werkt een week lang voor het festival aan de straattheatervoorstelling Leaving Normal. Tijdens het festivalweekend speelt Woest een aantal try-outs. De voorstelling Ik Vertrek Monologen is een coproductie van Axis en Loods13, een nieuwe jongerentheaterwerkplaats in Drenthe. Zes jongeren vertellen waarom zij uit Drenthe willen vertrekken. De monologen worden gespeeld in leegstaande winkelpanden.

Live muziek

Het stadspark de Gouverneurstuin is het kloppend hart van het festival met drie dagen lang live muziek. Hier zijn ook de horeca en de kaartverkoop gesitueerd. Verder is er vrijwel doorlopend live muziek, met optredens van negen bands waaronder Tangerine, The Tight Ropes en Songdog (Wales).

Voor meer informatie kijk je hier.

Foto: Jean-Pierre Estournet

Lees ook:Cox Habbema solo
Lees ook:Locatietheater in de stad tijdens Axis Festival
Lees ook:Gesluierde Monologen in Parijs
Lees ook:Birgit Schuurman, Angela Groothuizen, Noraly Beyer in De Vagina Monologen 2014
Lees ook:Nederlands jeugdtheater naar Moskou

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>