Acteur Hans Hoes te zien tijdens fortenfestival

Van 23 tot en met 25 augustus presenteert de Nieuwe Hollandse Waterlinie op verschillende fortterreinen naast films als La Vita e Bella, Roma en Les Intouchables ook theater. Stukken als Drift van Nanna Tieman en Minetti met Hans Hoes worden op verschillende linielocaties gespeeld.

Over Minetti met Hans Hoes. Het is feest: oudejaarsavond in Oostende. In de lounge van een hotel aan zee zit een oude man. Hij is acteur, hij heet Minetti, hij is beroemd, hij heeft de grootste rollen gespeeld uit de wereldliteratuur. Tot hij zich dertig jaar geleden terugtrok in de provincie – om precies te zijn in Wormerveer. En nu heeft hij een afspraak met een theaterdirecteur om nog een keer de mooiste rol van zijn leven te spelen: Shakespeare’s Koning Lear. Hij wacht, het publiek wacht met hem en wordt direct aangesproken bij zijn soms hilarische, soms tragische en soms woedende bespiegelingen. En steeds weer is het de vraag: komt de theaterdirecteur opdagen?
Minetti speelt vrijdagavond 23 augustus op Fort Asperen, Acquoy en zaterdagavond 24 augustus op Fort de Hel, Willemstad (Zuiderwaterlinie).

Drift

Drift gaat over leven buiten de gebaande paden versus met de stroom mee. Over het korset van wetten, overspel en keurende blikken. Zij is op drift en hij op verstand. Beiden zijn ze intens op zoek naar de juiste woorden. Om te redden wat misschien niet meer te redden valt. Nanna Tieman bewerkte Madame Bovary van Flaubert op zo’n manier, dat er een indringende dialoog tussen een ooit intens verliefde man en vrouw overbleef. Drift speelt van 22 tot en met 25 augustus iedere keer op een ander fort: C-Fordt te Maarsseveen, Fort Werk IV in Bussum, Fort bij Uithoorn in de Ronde Venen (Stelling van Amsterdam) en Fort Altena te Werkendam.

Hollandse Waterlinie

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, als de Duitsers over de onder water gezette gebieden vliegen, blijkt dat de Linie zijn verdedigingswaarde grotendeels heeft verloren. Tegenwoordig heeft de Nieuwe Hollandse Waterlinie een nieuwe functie. Het is nu een prachtig gebied, waarin je de geschiedenis volop kunt beleven.

Bron: Theaterjournaal

Foto: Mymusicals

Lees ook:Toneel voor een prikkie
Lees ook:Marc Klein Essink in Gelukkige Huisvrouw
Lees ook:Axis Festival legt nadruk op Nederland-Ruslandjaar
Lees ook:GTST Ruben doet het met Isa Hoes
Lees ook:Tournee Augustus: Oklahoma van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>