122 dagen cultuur in Maastricht

In de maanden juni tot en met september staat Maastricht is het teken van cultuur. Met een uitgebreid programma viert de stad 122 dagen de zomer. Zo zijn er veel muzikale, theatrale, kunstzinnige en modieuze evenementen te beleven. Maastricht strijdt om de titel Culturele Hoofdstad van Europa.

Een uiteenlopend programma met daarin onder andere de Lumière Cinema. Een bioscoop met zes zalen waar verschillende films zullen draaien: van arthouse tot wereldcinema, boekverfilming, documentaires en klassiekers.

Ook is er FASHIONCLASH. Een modefestijn van negen dagen. Naast het vaste programma met modeshows, performances en expositie is er uitgebreid randprogramma. Zo is er route met pop-up shops, workshops en presentaties op diverse locaties in Maastricht.

Daarnaast speelt Toneelgroep Maastricht de voorstelling Decamerone, zijn er stadsparkconcerten en presenteert Centre Céramique een bijzondere familietentoonstelling over het werk van Max Velthuijs.

André Rieu landt traditiegetrouw in de zomer met zijn Johann Strauss Orkest op het Vrijthof van zijn geboortestad Maastricht. Rieu zal ook in 2013 het hele Vrijthof weer omtoveren tot één grote openlucht concertzaal

Meer informatie en het gehele programma vind je hier.

Lees ook:Maastricht is vanaf 7 mei Toneelstad
Lees ook:Wereldpremière NTGent bij Zomer van Utrecht
Lees ook:2e Maastricht Toneelstad Festival
Lees ook:Derlon Theater heet weer de Bordenhal
Lees ook:Programma Maastricht Toneelstad bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>