Flamboyante sprekers en lachsalvos’s op het LOGOS festival

LOGOS, inderdaad dat woord uit het Grieks, is de naam van een nieuw literatuurfestival dat in Amsterdam plaatsvindt van 24 t/m 26 mei. ‘Een wereld van woorden’ luidt de subtitel, en gelijk nadat je binnen bent is dat ook zo, overal is taal, maar dan ook overal. Toneel.blog ging speciaal voor jou naar de openingsavond.

Veel taal, dat klinkt misschien zwaar, maar niets is minder waar. De sfeer is luchtig en hoewel de taal-flarden door de verschillende sprekers op je worden afgevuurd, klinken de lachsalvo’s voortdurend om je heen. De sprekers Hugo Brandt Corstius, Erik Bindervoet,Robbert-Jan Henkes en Ramsey Nasr opende het festival. De laatste gaf te kennen het te betreuren dat we in Nederland steeds minder gevoel hebben voor taal, maar enkel slechts bezig zijn om de boodschap zo efficiënt mogelijk te communiceren.

Hierna was er een muzikaal optreden van Spinvis. Het publiek moest staan, dit had ik niet verwacht, aan de andere kant geeft dit ook mooi het interactieve karakter van dit festival aan. Verder speelt jong en oud geen rol op dit festival, beide zijn goed vertegenwoordig (zowel in mensen als in literatuur).

Dat was de vrijdagavond. Vandaag en morgen zijn er nog veel meer sprekers en tevens workshops. Het festival vindt plaats op 2 locaties, zowel in De Balie als in De Krakeling. In De Krakeling (jeugdtheater) is het programma ook afgestemd op kinderen.

Voor mensen geïnteresseerd in taal en literatuurliefhebbers is het prima vertoeven maar vooral voor de liefhebbers die deze hobby graag combineren met de nodige humor is het festival een absolute aanrader. Verwacht geen suffe leraar Nederlands (wat overigens op zichzelf al een heel vreemd woord is begreep ik), maar een flamboyante spreker die zijn of haar liefde voor de Nederlandse taal met jou deelt.

Tekst: Hans Krispijn

Meer informatie over het nieuwe LOGOS festival vind je hier. Ook kun je terecht op de Facebook.

Lees ook:Logos: nieuw festival over taal
Lees ook:Joop van den Ende spreekt Staat van het Theater 2011 uit
Lees ook:Festival Noorderzon trekt 125.000 bezoekers
Lees ook:Te koop: kostuums/rekwisieten van Toneelmakerij
Lees ook:Zevende editie Nederlands Theater Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>