Finales Amsterdams Kleinkunst Festival van start

Dit weekend vindt de 26ste editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival plaats. Op 14 april start de halve finale en op 22 april is de finale van het Wim Sonneveldconcours. Het festival vindt plaats in het Amsterdamse De La Mar Theater.

Ieder jaar zoekt het Amsterdams Kleinkunst Festival naar nieuwe aanstormende talentvolle cabaretiers en kleinkunstenaars. Na drie selectierondes zijn er zes halve finalisten geselecteerd die dit voorjaar met een try-out tournee langs de kleinere Nederlandse theaters reisden. Op zondag 14 april strijden zij om een plaatsje in de finale en de felbegeerde Wim Sonneveldprijs. De halve finalisten van dit jaar zijn: Hilke Bierman, José Schuringa, Nina de Kom, Sophie Wolke, Yentl en de Boer, Cortijn Tonkes. Eerdere finalisten van het Concours waren Claudia de Breij, Thomas Acda, de Vliegende Panters, Maarten van Roozendaal, Eric Koller, Mike Boddé, Thomas van Luyn en Jan van Maanen.

Naast het kleinkunsttalent besteed het Festival door middel van een hommage ook aandacht aan gerenommeerde kleinkunstenaars. Dit jaar wordt op zondag 21 april een Hommage gebracht aan de veelzijdige podiumkunstenaar Frans Mulder (Amsterdam, 1953). Ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag krijgt hij een eerbetoon voor de invloed die hij heeft gehad op het Nederlandse cabaret. Een bonte stoet bevriende collega’s brengt tijdens de hommage liedjes van zijn hand ten gehore. Optredens van onder meer Karin Bloemen, Tony Neef, Willeke Alberti, Marjolijn Touw, Sanne Wallis de Vries en Paul Groot. De avond wordt gepresenteerd door Hans van Willigenburg. De muzikale leiding is in handen van Martin van Dijk.

Foto: Astrid Verhoef

Lees ook:Nu ook auditieronde Adams Kleinkunst Festival te bezoeken
Lees ook:Finalisten Wim Sonneveldprijs bekend
Lees ook:Halve finalisten cabaretfestival Cameretten 2014 bekend
Lees ook:Wie zijn de halve finalisten van Cameretten?
Lees ook:Flip Noorman wint Amsterdams Kleinkunst Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>