Drie solo’s in één kaartje bij De Eenzamers

Het nieuwe collectief De Eenzamers bestaat uit talentvolle theatermakers, acteurs, muzikanten en andere podiumkunstenaars. Oprichtsters Daniëlle Schel en Desiree van Haaren, twee jonge theatermakers, vonden het tijd voor een platform voor beginnende solo-artiesten die samen een avondvullend programma neerzetten. De eerste avond van De Eenzamers vindt plaats op 22 en 23 februari in het Compagnietheater in Amsterdam.

Danielle en Desiree waren klaar met het eeuwige geklaag over de scheiding tussen commercieel en gesubsidieerd theater. Zij vonden het tijd worden dat de nieuwe generatie theatermakers laat zien wie zij is. En zo staat zij samen op dezelfde avond op het podium. Het sleutelwoord van De Eenzamers is namelijk ‘solo’, maar dan wel samen. Dus drie voorstellingen op één avond met één theaterkaartje.

Veel artiesten die spelen bij De Eenzamers hebben vaak eerder op festivals gestaan met hun eigen korte voorstelling. Locaties staan bij dit mini festival niet vast. Het ene moment zit je te lachen in een theaterstoel en het andere sta je met een koptelefoon een verhaal te beluisteren op straat. Van ingetogen liedjes tot absurdistisch theater. Van een sterke toneelmonoloog tot een aangrijpende korte film.

Samen eenzamen is veel leuker!

Meer informatie over de voorstelling in het Compagnietheater vind je hier.

Binnenkort een interview met de oprichtsters op toneel.blog!

 

Lees ook:Na De Eenzamers het land door
Lees ook:De Eenzamers het voorbeeld voor theaterland
Lees ook:Leiden Schemerstad
Lees ook:Theater is niet meer wat het geweest is
Lees ook:Peper & Zoet Theaterfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>