Één voorstelling via skype in twee landen tegelijk!

Op het Amsterdam Fringe Festival staat op 3 september 2011 de bijzondere voorstelling r u here?.  Laura de Boer en Guy Kapulnik zijn twee geliefden, levend op afstand en pogend elkaar te begrijpen. De afstand is zelfs realiteit, aangezien Laura in Amsterdam speelt en Guy in Tel Aviv. Ondertussen zijn ook de publieken in deze twee landen met elkaar verbonden. Via skype zien ze elkaar reageren en kunnen de toeschouwers met elkaar in discussie. Het concept van r u here? werd ontwikkeld door Natasha Schulte en Guy Kapulnik, die samen met actrice Laura de Boer ook verantwoordelijk zijn voor de tekst. Natasha Schulte en Amy Lowenthal (IL) tekenen voor de regie.
Hij; een Israëlische ex‐ leger officier, zij; een Nederlandse studente. Nadat zij elkaar hebben ontmoet tijdens een vakantie in India hielden ze contact via email, chat, telefoon en bezoeken aan elkaars land. Hun relatie begint serieus te worden en ze flirten met het idee om te wonen in het ‘land van de ander’. Vandaag hebben ze weer afgesproken via het internet, om te midden van hun vrienden de eerste verjaardag van hun relatie te vieren. Het publiek aan beide zijden is uitgenodigd om samen met hen dit feestje te vieren. Om kennis te maken met ‘het land van de ander ‘ en via die ander met andere ogen te kijken naar zichzelf. Wat zou het publiek doen in hun situatie? Wat denkt het? Is hun liefde sterk genoeg om hun culturele verschillen te overbruggen?

De officiële première van r u here? vindt in oktober plaats tijdens het Acco Festival, het Israëlische festival voor alternatief theater. R u here? doet mee aan de competitie van het festival en dingt mee naar de hoofdprijs die in het verleden reeds naar een aantal bekende Israëlische theatermakers ging. Daarnaast treedt het festival op als coproducent. Niet eerder werd een voorstelling van een Nederlandse regisseur geselecteerd voor deze competitie. De voorstelling speelt dan in Nederland op verschillende plekken in Den haag en Leiden.

Lees ook:Zesde International Storytelling Festival in Amsterdam
Lees ook:Nieuwe blinddates bekend
Lees ook:Leids theatergezelschap geeft voorbeeld van cultureel ondernemen
Lees ook:De zaal wacht met ademhalen
Lees ook:Toneelschrijver Gibson overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>