Een matige Altitude op de Parade

Altitude gaat over het hebben van grote dromen die je, kosten wat kost, wilt verwezenlijken. Grote dromen die je voorzien van grenzeloze ambities. Over vallen, opstaan en weer doorgaan. Wie grote dromen wil verwezenlijken, moet eerst wakker worden. Maar wat als op een dag blijkt dat je droom je grootste nachtmerrie is geworden? Heb je dan wel een goede keuze gemaakt? Was het niet mooier geweest om te blijven dromen? Altitude is een muzikale theatervoorstelling geïnspireerd op de documentaire Little Dieter needs to fly van Werner Herzog. Ludy Graffelman ging kijken op de Parade in Den Haag.

Altitude is ook geschikt voor mensen met hoogtevrees, maar één van karakters kan helaas niet aanwezig zijn. Zo wordt het publiek onthaald. Uiteraard hoort het er allemaal bij, want de vader van de drie kinderen in Altitude is overleden, dus die kan vanzelfsprekend niet van de partij zijn. Pa was piloot en zoon  Dieter wil niets liever dan in zijn voetsporen treden. Zijn broertje heeft een succesvol eigen bedrijf en zijn zusje doet niets dan janken. In de schuur treffen de drie elkaar voor de voorbereidingen betreffende de begrafenis. Dan blijkt dat zij allemaal geheimen voor elkaar hebben.

Er wordt voor Altitude geadverteerd als zijnde het een voorstelling over piloten en vliegen, maar dit onderwerp wordt vrij verlaten. Het familiedrama neemt het over. Hierin zitten zeker originele momenten in, zowel komisch als dramatisch, maar het geheel moet duidelijk op gang komen. De prestatie van de acteurs is in het begin van de voorstelling zwaar onder de maat. Lichamen spreken tekst uit, maar geloofwaardigheid en contact is ver te zoeken. Gelukkig herstellen ze zich en wordt er aan het einde van de voorstelling sterk gespeeld.

De drie acteurs worden begeleid door twee muzikanten. Die staan volkomen in dienst van de spelers, pas als zij vertellen dat ze mogen spelen, gaan ze dat doen. Zo wordt de muziek geintegreerd in de scene en stijgt het boven ondersteuning uit. Dit originele effect zorgt dat Altitude geen doorsnee muziektheatervoorstelling is, waarvan er al zoveel zijn op de Parade. Aan de andere kant worden de mogelijkheden van ondersteunende muziek op deze manier beperkt.

Altitude van Goed Gezelschap is een verfrissende productie, die helaas lijdt aan een matige uitvoering. Toch is het voor echte paradebezoekers een aanrader, om even los te komen van de grote hoeveelheid standaard muziektheatervoorstellingen.

Altitude is nog te zien tijdens de Parade Utrecht en Amsterdam. Voor meer informatie, zie www.deparade.nl

Lees ook:Beetje jammer…
Lees ook:Go Vote! op de Parade
Lees ook:Parade onderweg naar Amsterdam
Lees ook:Oostpool komt met stuk over Patti Smith en Robert Mapplethorpe
Lees ook:Parade: Doek valt voor ware toneelspelers in Who’s afraid of…The end

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>