Don Juan en buurvrouw op de Parade

Don Juan en Giselle zijn al jaren buren, maar hebben elkaar nog nooit ontmoet. Giselle is een saaie boerenmeid en zingt overdag graag in haar tuintje. Macho Don Juan slaapt overdag en komt juist ’s nachts tot leven. Hij feest, danst, drinkt en versiert vrouwen. Zij zitten elkaar steeds dwars, totdat Don Juan op een dag te vroeg uit zijn bed komt, door een zonsverduistering. De eerst ontmoeting. Regisseuse Lonneke van Leth weet spel, muziek en dans samen te brengen in Don Juan versus Giselle. Ludy Graffelman was erbij tijdens de Parade in Den Haag.

Er wordt gespeeld en gedanst. De hoofdrolspelers hebben ieder hun eigen dansstijl die perfect bij hun personage past. Daarbij wordt het professioneel uitgevoerd. Uiteraard dansen de geliefden ook even samen, en wel de passionele tango. Het nadeel aan de dans is dat sommige solo’s te lang duren en daarom net even te veel vergen van de gemiddelde Parade-bezoeker.

Gelukkig wordt er ook veel gespeeld en er is muzikale begeleiding. Zo is er een gitarist die tegelijkertijd percussionist en zanger is. Hij geeft de voorstelling een extra dimensie. Hij heeft een soort vertellerrol. Zijn liederen hebben een aanstekelijke melodie. Op een zeker moment speelt de muzikant zelfs actief mee met de voorstelling. Een aangename verrassing.

Het spel in de voorstelling is voornamelijk non-verbaal en sluit daarom direct aan bij de dans. Alleen Don Juan spreekt. Dat zijn liefdesverklaring aan het publiek of aanwijzingen voor de verteller. Don Juan zou Don Juan niet zijn als hij het niet in het Spaans zei. Dat doet hij dus en wel in sneltreinvaart. Dit maakt het publiek, dat er nauwelijks iets van verstaat op de woorden ‘bonita’ en ‘corazon’ na, aan het gieren.

Regisseuse Lonneke van Leth is erin geslaagd om muziektheater te combineren met dans. Alles is even professioneel uitgevoerd. Een voorstelling met weinig diepgang, maar erg vermakelijk en gezellig. Een leuk uitstapje voor het hele gezin op een zwoele zomeravond.

Don Juan versus Giselle is nog te zien tijdens de Parade  Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Voor meer informatie zie www.deparade.nl

Lees ook:Passie de kracht in romantische Giselle
Lees ook:Bas Keijzer en Bas Muijs in ‘The Match 2010′
Lees ook:Parade: Chaotische Offending the Audience blijft binnen grenzen
Lees ook:Best of 2013 – Janneke
Lees ook:Een absurde Roze Kater op de Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>