Man met hoed op de Parade

Circuswerkplaats Boost staat deze zomer op de Parade met de circustheatervoorstelling Man met Hoed in de regie van Jakop Ahlbom. Het is de eerste editie in een reeks waarin baanbrekende theatermakers in opdracht van Boost een eigenzinnige mix van circus en theater gaan bewerkstelligen. Ahlbom werkt in Man met Hoed met jongleurs, acrobaten en een danseres. Hij zet hun skills om in theatrale verbeelding, zonder woorden. Een 40 minuten durende voorstelling, waar Ludy Graffelman een kijkje nam.

Een man krijgt bezoek van alle facetten van zichzelf. Zij halen alles uit de kast om de hoofdzakelijke ‘ik’ te zijn. Met allerhande fysieke en visuele trucs, in een doorgezaagde eenkamerwoning en 9 hoeden zonder kapstok, proberen ze één persoon te worden.

Man met Hoed onderscheidt zich van de meesten voorstellingen op de Parade, hij wordt namelijk geheel in mime gespeeld. En dat gaat nog even verder dan gewoon fysiek theater. De bewegingen van de acteurs zijn subliem. Om alles op de kleine speelvloer te proppen, moeten de vijf acteurs letterlijk over elkaar heen stappen. En dit vereist een acrobatisch bewegingsniveau. 
 
De situaties die op de vloer worden gebracht spele zich af in een soort woonkamer. Dit biedt alle mogelijkheden van dien. Ahlbom werkt veel met optische trucs, waardoor het net lijkt alsof iemand drie handen heeft, of dat dingen zonder aanzet over tafel glijden. 
 
De sketches in de voorstelling, een duidelijke verhaallijn is niet aanwezig, zijn komisch bedoeld en variëren tussen een dansje of iedereen die achter 1 persoon in een jurk aanrent. Het publiek verliest echter de aandacht als er geen nieuwe exentrieke bewegingen in de sketch zitten. Man met Hoed is een leuke, originele, mimevoorstelling die je de wereld van beweging toont, maar waarbij het niet altijd lukt de concentratie vast te houden.

Man met Hoed is nog te zien gedurende de hele parade. Voor meer informatie, zie www.deparade.nl

Tekst: Ludy Graffelman

Lees ook:De clichés barsten LOS
Lees ook:Toneel.blog op de Parade
Lees ook:En de Parade is weer voorbij
Lees ook:Ballet voor dikke jongens
Lees ook:Een absurde Roze Kater op de Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>