Hilarische rock ‘n roll op de Parade

Vier dagen lang speelde Orkater samen met The Sadists de voorstelling Alabame Chrome in het grootste theater van de Parade Rotterdam. Deze komische muziektheatervoorstelling, waarin denderende live rock ‘n roll en cowboys centraal staan, verveelt geen enkele bezoeker. Ludy Graffelman nam een kijkje. 

Het toneel staat erg vol: er is een muur met een spiegel en een deur, een uit de kluiten gewassen waaier met een autodeur ervoor en boven hangt een verroeste en verbogen ventilator. Behalve al deze attributen zijn er ook veel instrumenten aanwezig. Het drumstel valt meteen op en overal liggen, staan of hangen wel gitaars. Dat belooft wat!
 
De drie acteurs/muzikanten vormen zowel de band als de cast en zijn er even geen instrumenten beschikbaar, dan is dat geen enkel probleem! Er wordt gefloten, gezongen, geneuried of getrommeld met kokosnoten. De show opent met een heftig en absurdistisch rock ‘n roll nummer. De bassist ligt plat op de grond, de drummer staat juist en de gitarist bespeelt een gitaar die nog aan de muur hangt. Deze multi-talenten wisselen elkaar gedurende de voorstelling continu af, wat geen moment ten koste gaat van de kwaliteit van het muzikale én acteerspel. 
 
De opzet van de scènes is niet heel speciaal. Het publiek is onder ander getuige van een hoorzitting in een rechtzaak, een cowboy die uit eenzaamheid zelfmoord wil plegen, een aanhouding wegens een gebroken achterlicht of een scène die volledig is gebaseerd op de zin “it’s so fucking hot.” Het is de uitvoering die de voorstelling zo leuk maakt. Texas is de locatie en de acteurs spreken vloeiend Amerikaans met een plat accent. Dat geeft de meeste grappen nog net wat extra kracht. Ook de vormgeving steekt goed in elkaar: zet iemand op een stoel, naast een autodeur en met de juiste belichting, en iedereen gelooft dat de persoon in kwestie in een auto rijdt. 
 
Al met al is Alabama Chrome een zeer geloofwaardige, hilarische muziektheatervoorstelling, waar je zowel hard om kan lachen als lekker kunt swingen. Dan moet je natuurlijk wel van een beetje rock ‘n roll of country houden!
 
Alabama Chrome is nog te zien tijdens de parade Den Haag. Voor meer informatie, zie www.deparade.nl

Tekst: Ludy Graffelman

Lees ook:Let’s get Dranck!
Lees ook:Pool (no water)
Lees ook:Man met hoed op de Parade
Lees ook:Toneel.blog op de Parade
Lees ook:Natalee Holloway op de Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>