Dickens festijn trekt 160.000 bezoekers

Het Dickens Festijn in Deventer is dit jaar bezocht door 160.000 bezoekers. Dat aantal is vergelijkbaar met vorig jaar. Af en toe waren er lange wachtrijen. ‘De toeloop is goed verdeeld over de twee festivaldagen’, zei woordvoerster Anjo de Bont van Evenementenbureau VVV Deventer zondag. De zondag was iets drukker dan de zaterdag toen naar schatting 75.000 mensen uit binnen- en buitenland op het tweedaagse kerstfestival in het Deventer Bergkwartier afkwamen. Bezoekers moesten op de drukste momenten anderhalf uur wachten voordat ze de festivalwijk in konden.

Ruim negenhonderd acteurs en figuranten speelden figuren en situaties uit de boeken van de Engelse schrijver Charles Dickens na. Nieuw dit jaar was dat er ook audities gehouden zijn. Ook nieuw dit jaar was de deelname van het Dickens Museum uit Londen.

Lees ook:Lange wachtrijen voor Dickens Festijn in Deventer
Lees ook:Nog nooit werden de zomerfestivals zo goed bezocht
Lees ook:Festival Noorderzon trekt 125.000 bezoekers
Lees ook:Parade naar tevredenheid afgesloten
Lees ook:Theater via een koptelefoon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>