Wereldpremière Sisters in Ostadetheater

De Diamantfabriek presenteert op zaterdag 6 december de wereldpremière van Sisters in het Ostadetheater in Amsterdam tijdens de Muziektheaterdagen Amsterdam. Een opera naar de mythe van Procne en Philomela. Een nieuwe diamonds voorstelling van de Diamantfabriek van regisseur Isabel Schröder en componiste Anna Mikhailova.

Inspiratie putte Anna Mikhailova uit de Situationisten, een groep radicale denkers en kunstenaars, werkzaam in de jaren zestig.  Eén van hun architecten was Constant Nieuwenhuis, die als een reactie op de woonmachines van Le Corbusier,  een stad ontwerpt waarin de spelende mens centraal staat. Iedereen bouwt zijn eigen woonruimte, is creatief en bevrijd van lichamelijke arbeid. De makers stellen  deze “homo ludens” (de spelende mens) die heer en meester is over zijn cultuur, bloot aan de mythe.

Foto: Grigory Rudko, ontwerp Yvo Zijlstra

Lees ook:Absinthe maakt de idealen uit 1880 tijdloos
Lees ook:Polikliniek voor podiumkunstenaars
Lees ook:Over Het IJ past programmering aan
Lees ook:Wonen op het station
Lees ook:Extra voorstellingen Bacchanten van de Appel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>