Schrijf je in voor het symposium over toneelschrijven!

Op maandag 24 november organiseren Theater Bellevue en De Tekstsmederij een symposium over toneelschrijven in Nederland. Je gaat brainstormen, debatteren en kunt je laten inspireren door bijvoorbeeld Henriëtte Post, directeur Fonds Podiumkunsten,die haar visie op het vak zal geven. De inschrijving voor het symposium is geopend!

Naast Henriëtte Post zijn ook Peter de Graef (toneelschrijver) en Jeannette Smit (directeur Theater Bellevue) te gast tijdens het symposium. Op deze dag wordt nagedacht over vragen als: Welke verhalen zijn er nodig voor schouwburgen en grote ensembles? Welke manieren van schrijven kunnen we halen uit de wereld van film en televisie? Wat kunnen opleidingen, gezelschappen en beleidsmakers betekenen voor toneelschrijvers? En hoe gaat het met schrijven voor jong publiek?

Het symposium wordt ingevuld door een redactie bestaande uit Willem de Vlam (toneelschrijver), Simon van den Berg (theatercriticus), Caspar Nieuwenhuis (artistiek leider Likeminds), Paul Knieriem (regisseur), Cecile Brommer (dramaturg) en afgevaardigden van De Tekstsmederij en Theater Bellevue.

Aanmelden doe je via deze pagina, hier vind je ook meer informatie over het symposium.

Foto: commons.wikimedia.org

Lees ook:Inschrijving Tekstsmederij geopend!
Lees ook:Première reading Toneelgroep De Appel
Lees ook:Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)nu als Bellevue Lunchvoorstelling
Lees ook:Voorstelling Vijf seconden… in Bellevue Lunchtheater hervat
Lees ook:Binnenkort nieuwe rubriek Bellevue lunchtheater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>