DOX kiest voor muzikaal elektrosausje

Schermafbeelding 2014-11-01 om 10.51.00DOX en Elektro-Pop band BASTIAAN zijn volgend jaar samen te zien in de nieuwe voorstelling THINK!. Hierin legt DOX de vrijheid van meningsuiting onder een vergrootglas en onderzoeken spelers, dansers en muzikanten hoe ver je kunt gaan met elkaar en het publiek. De première vindt plaats op 22 januari 2015 in Theater Kikker te Utrecht.

Vrijheid van meningsuiting is een recht dat we allemaal hebben in dit land. Maar kun je dan alles zeggen wat je vindt? Waar ligt de grens? Wie bepaalt die grens dan? En telt vrijheid van meningsuiting dan alleen als de mening bevalt of zitten er consequenties aan en welke dan?

DOX duikt in de wereld van klokkenluiders, Geert Wilders, Pussy Riot en de Arabische Lente en proberen hierover in alle vrijheid een mening te vormen. THINK! is een fysieke theatervoorstelling waarin het publiek actief deelneemt. De regie van de voorstelling is in handen van Marjan Barlage, choreografie door Sassan Saghar Yaghmai. Samen maakten zij eerder ‘La vie c’est drôle’ en afgelopen seizoen de voorstelling ‘I have a dream’.

Over DOX 

DOX is hét Utrechtse huis voor talentontwikkeling en maakt producties met en voor jongeren. DOX neemt jongeren stapsgewijs mee in de interdisciplinaire podiumkunstwereld en wil hen opleiden tot sterke individuen die ergens voor staan. Daarbij is de leefwereld van jongeren, in alle geledingen van DOX,  inspiratiebron. De jongeren werken daarbij met gevestigde theatermakers in workshops, werkplaatsen en volwaardige producties en kunnen zich ontwikkelen tot professionele makers, docenten, acteurs en dansers.

BASTIAAN

BASTIAAN was deze zomer te zien op de Parade met hun Electro-opera Punt.  Naar eigen zeggen speelden ze daar ‘ongeveer exact 143.910 beats’. DOX krijgt door deze samenwerking een muzikaal elektrosausje.

Foto: Kamerich & Budwilowitz/EYES2

 

 

Lees ook:Spectaculaire gedrevenheid in Jeremia
Lees ook:Spreekuur bij Bastiaan Ragas
Lees ook:Ticket to Paradise
Lees ook:Musicalster in Pinter
Lees ook:Rozentheater door als De Pit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>