Release debuutalbum Yentl en de Boer in het Vondelpark Openluchttheater

Op zaterdag 12 juli vindt de release van het debuutalbum van cabaretduo Yentl en de Boer plaats tijdens een gratis concert in het Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam. Het album, De Plaat, staat vol met Nederlandstalige liedjes, vaak met een onverwachte twist.

Op het album wordt het duo vergezeld door violisten van Het Metropole Orkest, een pianist, een bassist, een drummer, veel gitaren en een zingende zaag. Bijzonder is dat de liedjes niet op een gewone CD worden uitgebracht, maar op een USB-stick met het uiterlijk van een grammofoonplaat. Als extraatje hebben de dames daar ook de game Yentl vs de Boer aan toegevoegd.

Crowdfunding

De totstandkoming van De Plaat is geheel mogelijk gemaakt door middel van crowdfunding via voordekunst.nl. Geldschieters kregen als tegenprestatie een speciaal voor hen geschreven liedje toegevoegd aan de USB-stick. Middels deze ludieke actie heeft Yentl en de Boer uiteindelijk het gehele album kunnen financieren, een lang gekoesterde droom.

Het album is vanaf 12 juli te downloaden via de iTunes Store en andere online muziekplatforms, de USB-stick is te koop op yentlendeboer.nl

Over Yentl en de Boer

Yentl Schieman en Christine de Boer leerden elkaar kennen op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Met hun afstudeervoorstelling vielen ze al op bij het Vondelfestival en het Amsterdam Fringe Festival (winnaar Fringe Silver Award) en in 2013 wonnen ze de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Op dit moment spelen zij hun eerste avondvullende voorstelling De Meisjes; een bonte verzameling van muziek en absurdistische scènes. Daarnaast spelen ze komend seizoen in de formatie #Aanstormend van Bos Theaterproducties.

Foto: Marloes Bosch

 

Lees ook:Yentl en De Boer winnen Wim Sonneveldprijs
Lees ook:‘Kelder’ wint Amsterdam Fringe Award
Lees ook:Het Geluid Maastricht winnaar Fringe
Lees ook:Fringe Award in Edinburgh gaat naar Nick Steur
Lees ook:Finalisten Wim Sonneveldprijs bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>