Birgit Schuurman, Angela Groothuizen, Noraly Beyer in De Vagina Monologen 2014

De tournee van De Vagina Monologen is begonnen! De Vagina Monologen is de oerversie van alle monologenvoorstellingen. De voorstelling bestaat uit tien monologen, gebaseerd op tweehonderd interviews die de Amerikaanse schrijfster Eve Ensler hield met vrouwen.

De Vagina Monologen worden voorgelezen door een wisselende cast, een selectie uit een groep vrouwen bekend van televisie, politiek, literatuur, kleinkunst, muziek en theater. Dit jaar kunnen we rekenen op o.a. Angela Groothuizen, Birgit Schuurman, Mylène d’Anjou, Noraly Beyer, Inge Ipenburg, Marlijn Weerdenburg, Cystine Carreon, Peggy Vrijens, Anne-Marie Jung, Myrna Goossen, Kim Pieters, Susan Seegers, Marit van Bohemen, Margriet van der Linden, Mariska van Kolck, Anouk van Nes, Marga van Praag, Lone van Roosendaal, Babette van Veen en Wimie Wilhelm. Zij zullen, in wisselende formatie, als drietal het podium bestijgen.

 Voorgelezen verhalen

De Vagina Monologen bestaan uit ontroerende en indringende monologen van vrouwen over hun meest intieme orgaan: de vagina. Op een integere en originele manier worden er verhalen voorgelezen, onder begeleiding van Kim Soepnel op de contrabas. Verhalen die ons bewust maken van de kracht en de noodzaak het onbespreekbare bespreekbaar te maken.

PLAN NEDERLAND

De makers van De Vagina Monologen steunen de campagne Girls First van Plan Nederland! Door deze samenwerking hopen zij meer bekendheid te kunnen geven aan seksueel geweld tegen meisjes in ontwikkelingslanden.

De Vagina Monologen is te zien tot en met 4 juni. Kijk hier voor meer informatie.

Fotografie Jouk Oosterhof – Vormgeving Sander Plug

 

Lees ook:De Afscheidsmonologen nieuwste in monologen-reeks
Lees ook:De gesluierde monologen naar Festival Avignon
Lees ook:Repetities Afscheidsmonologen van start
Lees ook:Gesluierde Monologen in Parijs
Lees ook:Het afscheid van Barend en Witziers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>