Liefdesgeschiedenissen uit Gouden Eeuw in Hoorn

Festival Op Roet in Hoorn organiseert in het tweede weekend van maart een kleine variant: Het Gouden Op Roet(je). Scènes uit bijzondere huwelijken staan centraal; liefdesgeschiedenissen uit de Gouden Eeuw.

Naast scènes over Jan Pieterszoon Coen en zijn vrouw Eva Ment, laat Het Gouden Op Roet(je) je meeleven met zeeheld Jan Haring en zijn vrouw. Ook kunt je meegenieten van de spannende liefdesrelatie tussen Ageeth van Foreest en haar tuinman.

Op Roet

Het projectteam van Stichting Op Roet heeft een bijzondere fascinatie waar het gaat om de verbindingen tussen materieel en immaterieel erfgoed en tussen mens en samenleving. Die fascinatie speelt vooral daar waar sprake is van erfgoed dat een actuele betekenis genereert voor de directe leefomgeving. De stichting maakt het erfgoed zichtbaar door verhalenkamers, kunst en theaterprojecten te organiseren. Stichting Op Roet werkt in dat proces samen met burgers, amateurs, professionals en culturele instellingen

Kijk hier om kaarten te reserveren.

Lees ook:What we SEE
Lees ook:TIN gaat door als Theater in Nederland
Lees ook:Een Odyssee winnaar Zilveren Krekel
Lees ook:Oostpool samen met Boogaerdt/Van der Schoot
Lees ook:Maria Kraakman in Oostpools Orlando

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>