Ro Theater schenkt aan New Dutch Connections

 

Bij de acteurs en medewerkers van Branden ontstond het idee om de opbrengst van de kaartverkoop van één van de voorstellingen te doneren aan Stichting New Dutch Connections (NDC). Deze stichting ontfermt zich over Nieuwe Nederlanders en legt verbindingen tussen deze Nieuwe Nederlanders en Betrokken Burgers met als doel onverschilligheid over en angst voor multiculturele en multireligieuze samenleving weg te nemen, echte betrokkenheid te stimuleren en te faciliteren bij het leven en de kansen van de ‘vreemde ander’. Acteur Bright Omansa Richards is een van de initiatiefnemers en drijvende krachten achter NDC.

De volledige opbrengst van de kaartverkoop van de voorstelling Branden op zondag 26 januari 2014 zal geschonken worden aan New Dutch Connections. Margriet Stuurman van New Dutch Connections neemt na afloop van de voorstelling het geldbedrag namens de stichting in ontvangst. Meer informatie over NDC is te vinden op www.newdutchconnections.nl

De succesvolle voorstelling Branden in regie van Alize Zandwijk wordt nog tot en met 26 januari in het Ro Theater gespeeld. Branden laat oorlog zien als een zinloze keten van wraak en vergelding en stelt de vraag van alle oorlogen: is het in een onmenselijke situatie mogelijk je menselijk te blijven gedragen? Het centrale thema van Branden is onverminderd actueel. Zo moeten bijvoorbeeld in Syrië en de Centraal Afrikaanse Republiek dagelijks mensen vluchten voor het oorlogsgeweld. Deze thematiek is ook niet onbekend bij de acteurs van Branden: Bright Omansa Richards ontvluchtte de oorlog in Liberia, Oleg Fateev is geboren in de voormalige Sovjetrepubliek Moldavië en vestigde zich in 1996 in Nederland, Mahnaz Morrowatian vluchtte op 34-jarige leeftijd uit Iran omdat ze Iraanse vrouwen leerde lezen en schrijven en dat werd als een verzetsdaad gezien en ook Nastaran Razawi Khorasani vluchtte op vijfjarige leeftijd met haar familie uit Iran.

Foto: Leo van Velzen

Lees ook:Ro Theater schenkt 3.600 euro
Lees ook:Nieuwe zakelijk leider Theater Bellevue
Lees ook:Prachtige strijd tegen geweld en tranen
Lees ook:TIN gaat door als Theater in Nederland
Lees ook:Branden voor de allerlaatste keer terug in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>