Samenwerking Toneelschuur en Atheneum Boekhandel Haarlem

Toneelschuur en Athenaeum Boekhandel te Haarlem werken samen om de raakvlakken tussen  theater en literatuur beter zichtbaar te maken. Vaak is een voorstelling te zien gebaseerd op roman of maken bekende schrijvers een toneeltekst. Maar ook non-fictie onderwerpen staan regelmatig centraal in de theater- en filmzalen van de Toneelschuur. De eerste concrete samenwerking staat in het teken van de theatervoorstelling Zomertijd gebaseerd op het gelijknamige boek van J. M. Coetzee.

Toneelschuur en Athenaeum Boekhandel bieden een speciale package deal rondom het boek en voorstelling Zomertijd van de Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee aan. Op dinsdag 4 maart geeft Christoph Buchwald, uitgever en Coetzee-kenner, om 19.30 uur een lezing in Athenaeum Boekhandel. Op woensdag 5, donderdag 6, vrijdag 14 en zaterdag 15 maart om 20.00 uur is de voorstelling Zomertijd te zien in de Toneelschuur. Voor slechts € 30,00 zijn lezing en voorstelling te bezoeken.

Zomertijd theatervoorstelling

Zomertijd is een theatervoorstelling van Guido Kleene, Eva van Manen en Hans Man in ’t Veld. In de voorstelling wordt het beeld geschetst van de – fictieve – dode schrijver JM Coetzee. Een ontluisterend en uiterst komisch portret van een twijfelende schrijver die tegen zijn wil in bij zijn oude vader woont. Een zoekende man die zich niet welkom voelt in zijn land, bij in een familie die hem als een vreemde beschouwt. Gevangen tussen twee culturen waarin hij niet thuis is en met een halsstarrige bevlogenheid die niet van deze eeuw is.

 

Lees ook:Toneelschuur Haarlem bestaat 10 jaar
Lees ook:Toneel- en Filmschuur start met rondleidingen
Lees ook:Toneelschuur en filmschuur Haarlem best bezocht Haarlems podium
Lees ook:Toneelschuur en Ro Theater werken samen
Lees ook:Amsterdamse regiestudenten tonen werk in Toneelschuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>