Best of 2013 – Inge

Vandaag vertelt Inge over haar bijzonderste theaterervaringen van het jaar.

1. Scènes uit een huwelijk

Het is niet voor niks dat Toneelgroep Amsterdam deze voorstelling al ruim acht jaar in het repertoire heeft staan. Het grootst waar TA bekend om staat, wordt vervangen voor het intieme. Op soms nog geen meter afstand beleef je de huwelijksperikelen van Johan en Marianne mee. Het spel is indringend, zowel triest als komisch. Het is lelijk en prachtig tegelijk. Ik zou zo weer gaan.

2. Man met de hamer 

Deze Parade-voorstelling was een waar hoogtepunt. Lange rijen en dicht op elkaar gepropt in een houten schuur om naar een groep echte mannen te kijken. Publiek was laaiend enthousiast over deze fysiek, sterke voorstelling vol humor, precisie en momenten van acrobatiek. Een voorstelling over erbij horen en jezelf bewijzen. En als mannen elkaar proberen te imponeren, dan gaat het heel ver..

3. De Muurspecht 

De voorstelling die mij het meest verraste. Een verhaal over een dementerende vrouw en een man die haar verzorgt. Samen beleven zij haar laatste avond en halen herinneringen op. De prachtige, ontroerende tekst van Willem de Vlam zorgt soms ook voor een komische noot. Een verhaal dat ook de jonge generatie aangrijpt.

Foto: Scènes uit een huwelijk

Lees ook:Parade: Charisma George en Eran houdt voorstelling staande
Lees ook:Cas Jansen wordt vader
Lees ook:Tournee Huub Stapel verlengd
Lees ook:Marc-Marie Huijbregts als Sheherazade
Lees ook:Scènes uit een huwelijk: intieme theaterervaring

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>