Jong RAST blijft jongeren kans bieden met nieuwe DEGASTEN

De jongeren van Jong RAST hebben 10 jaar lang theatervoorstellingen gemaakt voor stadsjongeren als divisie van theater RAST. Dit jaar is de tijd gekomen om op eigen benen te staan, met een eigen stichting genaamd DEGASTEN. De afgelopen maanden hebben de jongeren gewerkt aan een nieuwe voorstelling. En het resultaat is nu te zien in het theater: Stuck in the middle with you.

In Stuck in the middle with you gaat het met name over welke rol speel je als vrouw en wie ben je als man. Een echte zoektocht en het publiek ziet een zeer fysieke voorstelling met de jongens en meisjes van DEGASTEN. Bovendien is deze theatervoorstelling onderdeel van een drieluik maar de delen zijn los van elkaar te bekijken. In de overige twee delen  gaat het over het verlangen om respectievelijk als jongen of meisje man of vrouw te worden. De spelers variëren in leeftijd, van jong tot oud. Deze twee delen speelt DEGASTEN op locatie en festivals.

Theaterscholing

Het aanbod van een goede theaterscholing gericht op jongeren zonder een vooropleiding is gering. De bezuinigingen binnen de culturele sector zorgden voor onrust.  Ondanks dit alles is DEGASTEN blijven werken aan een goed talentontwikkelingstraject. Met 10 jaar ervaring en zodoende een groot bereik onder jongeren in Amsterdam, blijft DEGASTEN aan nieuw jong talent de kans bieden om zich te scholen binnen het vakgebied van theater. Jaarlijks volgen maar liefst 50 jongeren tussen de 12 en 25 jaar theaterlessen en maken zij producties. De jongeren komen uit verschillende culturen, en hun verhalen en talenten zijn terug te vinden in de verschillende voorstellingen. Bovendien is het in het verlengde van scholing van groot belang dat de jongeren in een professionele voorstelling uiteindelijk hun talenten kunnen tonen. En een aantal van de spelers stroomt zelfs door naar theateropleidingen in het land en wordt gecast voor andere (film/theater)producties.

Meer informatie over De Gasten vind je hier.

Lees ook:Jonge spelers Ro Theater in apocalyptische tentoonstelling
Lees ook:Programma Breakin’Walls Spring bekend
Lees ook:Rozentheater door als De Pit
Lees ook:Bejaardenliefde en Amor
Lees ook:Speel jij mee in Starring#17?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>