Wie komt er koken voor toneelgezelschap de Hollanders?!


Dit najaar speelt het jonge toneelgezelschap De Hollanders een landelijke tournee met het stuk Absinthe, speciaal geschreven door Arthur Japin en in regie van Gerardjan Rijnders. Omdat zij graag in contact komen met hun publiek doen zij een oproep aan mensen om voor de voorstelling voor de spelers te komen koken. In ruil krijgen mensen een exclusieve Hollanders koksmuts!

De Hollanders bestaat uit een collectief van 5 acteurs en een vormgever (Simone van Bennekom, Thijs Prein, Imke Smit, Eva van Manen, Thomas Höppener en vormgever Roelof Pothuis). De net afgestudeerde acteurs en theatermakers van de Theaterschool Amsterdam zijn nogal ondernemende types. Vorig jaar, als reactie op de subsidiekortingen besloten ze een tegengeluid te bieden door zelf een nieuw gezelschap te vormen en een voorstelling te maken met weinig subsidie en zonder een productiehuis. In een periode waarin hun toekomst juist onzekerder blijkt, heeft deze groep besloten het heft in eigen handen te nemen.

Zoektocht naar artistieke vrijheid

Absinthe gaat over de onderbelichte Nederlandse literaire stroming de Tachtigers. De Tachtigers was een groep van twintigers in Amsterdam die aan eind van de 19e eeuw rebelleerden tegen de gang van zaken in de kunstwereld. Zij waren de eersten schrijvers in Nederland die zonder opdrachtgever zelf vrije kunst en literaire teksten schreven, en daarmee een zoektocht begonnen naar artistieke vrijheid.

De Hollanders dragen deze gedachtes hoog in het vaandel. Omdat ze dingen weer eens op een andere manier willen doen, graag naar het publiek toe gaan en geloven in nieuwe vormen van theater maken nodigen zij hun publiek uit voor hen te koken.

Hoe werkt het?

Met deze koksactie vragen zij mensen om thuis een maaltijd te koken voor de spelers. Zij mogen als bedankje mee backstage en gratis naar de voorstelling komen kijken.

Stap 1. Bereid thuis een heerlijke maaltijd voor 8 personen. Houd er rekening mee dat 2 personen vegetariër zijn. Daarnaast is er 1 persoon allergisch voor appels.

Stap 2. Breng je overheerlijke maaltijd om 17:00 naar (theater). Hier word je opgevangen door een van de acteurs. In het theater is de mogelijkheid het eten op te warmen in een magnetron. De cast zou het ontzettend leuk vinden als je zelf ook mee eet! De acteurs hebben van ongeveer 17:30 tot 18:30 de tijd om te eten.

Stap 3. In ruil voor het eten geven zij je diezelfde avond een vrijkaartje voor de voorstelling Absinthe. Bovendien krijg je die super exclusieve Hollanders koksmuts die je altijd al wou hebben!

Wil je komen koken stuur dan een bericht naar: [email protected]

Wil je meer informatie over de actie stuur dan een bericht aan: [email protected]

Toneel.blog is aanwezig bij de première van Absinthe op zondag 6 oktober in Bellevue. Houd de site dus in de gaten voor de recensie!

Foto: Maartje Strijbis

Lees ook:Jonge gezelschap De Hollanders volgen idealen de Tachtigers
Lees ook:Absinthe maakt de idealen uit 1880 tijdloos
Lees ook:What we SEE
Lees ook:Ursul de Geer op het podium
Lees ook:Heerlijk slapen na bezoekje aan Benjamin en de Wonderkussens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>