Wunderbaum in Los Angeles

De komende maand woont en werkt Acteursgroep Wunderbaum in Los Angeles. Het Rotterdamse theatergezelschap maakt er de voorstelling Hospital, in samenwerking met de Amerikaanse theatergroep LAPD (Los Angeles Poverty Department). Een voorstelling over de liberalisering van de gezondheidszorg. 

In de voorstelling Hospital wordt een diagnose van de gezondheidszorg opgesteld. Terwijl in Nederland de vrije markt zijn intrede heeft gedaan, lijken de Verenigde Staten met Obamacare juist een tegengestelde beweging te maken. Waar ligt de toekomst van ons zorgstelsel?

Skid Row

Voor Hospital werkt Wunderbaum samen met de acteurs van LAPD, een theatergroep die gevormd wordt door mensen die ervaring hebben met dakloosheid, verslaving en armenzorg. Zij wonen of werken in Skid Row, een verpauperde buurt in downtown L.A. Hun verhalen, en die van zorgverleners, vormen de basis van deze voorstelling.

Skid Row is de plek waar Los Angeles – ‘the city of dreams’ – uitmondt in een ware American nightmare. Ook het legendarische Tower Theater is een oord van vervlogen dromen. De in onbruik geraakte bioscoop uit 1927 was ooit de plek waar de allereerste geluidsfilms werden vertoond; tegenwoordig vormt het gebouw een spookachtig decor voor films als Fight Club en Mulholland Drive.

Tower Theater in Hollywood

Op 24 september vindt – tijdens het festival RADAR L.A. – de wereldpremière plaats in het Tower Theater: een bioscoop uit de gloriedagen van Hollywood. Daarna volgt een tournee langs diverse Amerikaanse steden. De eerste voorstellingen in Nederland zijn in de Rotterdamse Schouwburg op 16 en 17 november. Hospital maakt deel uit van het grootschalige project The New Forest: een initiatief van Wunderbaum waarbij de groep samen met vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke geledingen vier jaar lang op zoek gaat naar alternatieven voor onze huidige samenleving in crisis. The New Forest heeft allerlei verschijningsvormen, zoals voorstellingen, seminars en een website.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook:Speel mee in The New Forest met Wunderbaum
Lees ook:Moet het dan net zo worden als in Amerika?
Lees ook:Inside Out: merkwaardig verbond met jongeren
Lees ook:Theater Rdam maakt eenmalige performance in week tijd
Lees ook:Theater Rotterdam pakt groots uit met BLABLABLA…ACTNOW!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>