Inschrijving Tekstsmederij geopend!

Bij De Tekstsmederij staat nieuw toneelwerk en de match tussen schrijver en regisseur centraal. Nieuwe, moderne, teksten en voorstellingen, daar draait het om. Dit seizoen richt De Tekstsmederij zich op verschillende disciplines: van volwassen teksttheater tot fysiek jeugdtheater, van poppen- en objecttheater tot dans. Via deze weg vind je ingangen bij en begeleiding van de gezelschappen en makers die nu in het werkveld staan en die graag hun kennis doorgeven. Ook kom je in contact met fondsen, podia en producenten om je ideeën mee mogelijk te maken.

Het komende halfjaar staan verschillende projecten in de planning. Op 17 oktober 2013 vindt de derde aflevering in Theater Bellevue plaats in samenwerking met Danielle Wagenaar, de Toneelmakerij, en Bellevue Lunchtheater. In deze editie staat het begin van het nieuwe seizoen centraal. Een mooi moment voor nieuwe teksten, frisse plannen en vers afgestudeerd schrijf- en regietalent. Ben je als regisseur benieuwd naar het werken met een schrijver? Als schrijver op zoek naar je artistieke wederhelft? Als je wordt geselecteerd zoekt De Tekstsmederij iemand die artistiek gezien bij je aansluit en ontwikkelen jullie onder begeleiding samen een eerste aanzet voor een nieuwe samenwerking. Dit presenteren jullie aan een betrokken publiek, vol met producenten, fondsen, artistiek leiders en collega-professionals. Daarnaast gaan de beste koppels door in het Verdiepingstraject, waarin tekst en concept onder externe, professionele begeleiding, verder worden gesmeed tot echt voorstellingspotentieel met als doel opvoering in het Bellevue Lunchtheater. Aanmelden kan tot 26 augustus.

Pop arts special

In november-december 2013 trapt De Tekstsmederij de samenwerking af met Ulrike Quade Company in Pop arts. Ulrike Quade is een internationaal geprezen theatermaakster gespecialiseerd in poppentheater voor volwassenen. In het jaarlijkse Pop Arts festival is poppen- en objecttheater te zien van over de hele wereld. Samen organiseert De Tekstsmederij een masterclass schrijven voor poppen waarin je als schrijver aan de slag gaat met een poppenspeler van Ulrike Quade Company. De beste teksten stromen door naar de Tekstsmederij poppentheaterspecial in februari 2014 op Pop Arts. Van daaruit ontwikkel je onder begeleiding en met honorarium een eenakter speciaal voor poppen- en/of objecttheater, die in pop arts 2015 te zien is. Aanmelden kan tot 1 oktober.

Jeugdtheaterhuis Maas

Op 19, 20 en 21 december gaat De Tekstsmederij aan de slag met Theater- en Danshuis Maas in Rotterdam. TD Maas is het nieuwe jeugd- en jongeren theaterhuis, in 2012 ontstaan uit Max, Siberia en Meekers dans, dat gevestigd is in het voormalige huis van OT theater. Je gaat de buurt in en komt in “close-contact” met het publiek van morgen. Het worden drie dagen vol schrijven, regieconcepten, en gesprek met de Maas-makers en Rotterdams jong publiek.

Voor aanmeldingen en meer informatie kijk je hier.

Lees ook:Nederlands theater goed vertegenwoordigd op prestigieus Festival
Lees ook:Schrijf je in voor het symposium over toneelschrijven!
Lees ook:Mary Dresselhuys op de planken
Lees ook:Nieuwe Maas verhuist naar Lloydkwartier
Lees ook:Theatergroep Max heet nu Maas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>