Get it while you can: vijf keer Janis Joplin!

In het jaar dat Janis Joplin zeventig zou zijn geworden brengen Elisabeth Bas en de Bells of Youth een ode aan deze blues- en rockgodin uit de jaren zestig. Joplin was de eerste blanke vrouw die een plaats veroverde in de wereld van de bluesmuziek. En wát voor plaats. Een vrouw uit een onbekend stadje in Texas waar ze niet eens naar hét Prom mocht. Maar later, op het podium, knalt ze. Net als vele andere grote sterren werd ze niet ouder dan zevenentwintig jaar. Haar muziek blijkt echter onsterfelijk.

Ellen van Rossum, een fan van het eerste uur en de dames van Bells of youth, fans van een veel later uur, brengen een gezamenlijke een ode aan deze rockchick avant la lettre. Van Rossum geeft kleine inkijkjes in het leven van Joplin. De ene keer vanuit Joplins perspectief de andere keer vanuit de mensen om haar heen. Ze vertelt soms uitbundig, soms ingetogen kleine verhalen uit of over het leven van Joplin. Haar vader die de muziek van zijn dochter niet snapt maar toch naar een aantal concerten komt kijken. Of over haar hondje George die overal mee naar toe gaat. Vrolijk grappig is de discussie tussen de fles sterke drank en de deftige bontjas. Zij zijn de onafscheidelijke vrienden van Joplin. Maar ook de laatste trieste momenten van haar ongelukkige dood. Deze inkijkjes samen geven een bijzonder beeld van deze opvallende dame. En tussen deze verhaaltjes door spelen en zingen de Bells of Youth (Leonie Vos, Marcia Savelkoul, Helen Vissers en Estelle Stijkel) en Ellen van Rossum de prachtige liedjes van Joplin op geheel eigen wijze. Een muzikale en theatrale ode aan Janis Joplin. Ook een zeventigjarige kan daar van genieten.

De muziektheatervoorstelling is nog te zien in de strandtent De Fuut op 18, 19, 24 en 25 juni. Gecombineerd met een heerlijk driegangendiner verzorgd door De Fuut en als je geluk hebt ook nog een prachtige zonsondergang.

Tekst: Ester van Aalst

Gezien: 17 juni in strandtent de Fuut Den Haag

Meer informatie vind je hier over de Fuut, Bells of Youth en Elisabeth Bas.

 

 

 

Lees ook:Parade: Gewaagde muziekmedley Janis Joplin
Lees ook:Nicole Kidman opnieuw naar Broadway
Lees ook:Nieuwe samenstelling ensemble Appel
Lees ook:Special over Ellen Vogel bij Opium
Lees ook:Walraven volgt nieuwe Toneelschool directeur op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>