Connie Palmen betrokken bij Nationaal Toneel

Connie Palmen, Kitty Saal (weduwe van Harry Mulisch), Marcel van Dam en Abdelkader Benali zijn te gast in het randprogramma van Het stenen bruidsbed, de nieuwe voorstelling van het Nationale Toneel die 1 juni in première gaat.
Een voorstelling naar de roman van Harry Mulisch, die vragen oproept over onze tijd en nieuwsgierig maakt naar de auteur, de interpretatie en de achtergronden van het stuk. Daarom organiseert het Nationale Toneel in samenwerking met het Letterkundig Museum een uitgebreid randprogramma tijdens de Haagse speelperiode in de Koninklijke Schouwburg (28 mei t/m 15 juni). Elke dinsdag en woensdag wordt de voorstelling voorafgegaan door een inleiding. Op donderdag leidt journalist Ricci Scheldwacht een nagesprek met de makers, over steeds een ander aspect van de voorstelling: de tekst, de muziek en de thematiek. Elke vrijdag presenteert schrijver Abdelkader Benali voorafgaand aan de voorstelling een Mulisch-talkshow, met als gasten onder anderen Christiaan Weijts en Hans Croiset.

 

Op zaterdag 8 en 15 juni brengt het Nationale Toneel twee speciale themamiddagen, voorafgaand aan de voorstelling. Op 8 juni praat emeritus hoogleraar en Mulischkenner Marita Mathijsen onder de titel ‘De ziel gaat te paard’ met Connie Palmen, Hans Blom, Kitty Saal en Marcel van Dam over schuld en onschuld, de mens Mulisch, en over tijd als tegenstander. ‘Het stenen vraagstuk’, op 15 juni, maakt een centrale vraag uit Het stenen bruidsbed actueel: wat is het verschil tussen rechtvaardig en onrechtvaardig geweld? Met het stuk als vertrekpunt praten we met getuigen van Nederlands oorlogsgeweld, veteranen, politici, journalisten en het publiek.

Bron: Nationale Toneel

Foto: Maurice Haak

Lees ook:Jeroen Spitzenberger speelt hoofdrol in Het Stenen Bruidsbed
Lees ook:Anne-Wil Blankers even terug bij NT
Lees ook:Job Gosschalk debuteert als toneelregisseur
Lees ook:Cast Ontdekking van de hemel compleet
Lees ook:Theu Boermans krijgt Sjerp van Oranje

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Connie Palmen betrokken bij Nationaal Toneel

 1. Eline van Lelyveld

  Dag, dit is een wel heel vreemd bericht: Harry Mulisch is natuurlijk zelf niet betrokken bij de randprogrammering van Het stenen bruidsbed. Wel is aanwezig zijn weduwe, Kitty Saal. Zou je dit willen aanpassen?
  Groet, Eline van Lelyveld, Nationale Toneel

    /   Reply  / 
  1. Inge Schouten Auteur

   Beste Eline,
   Het staat er inderdaad een beetje vreemd. Het is aangepast!
   Hartelijke groet, Inge Schouten

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>