Programma nieuwe NTjong bekend

Het nieuwe NTjong maakt voorstellingen voor kinderen en jongeren onder de vleugels van het Nationale Toneel. Avontuurlijk, bezield, en ontroerend theater voor kleine en grote mensen, noemen zij het. De artistieke leiding is in handen van Noël Fischer. De komende jaren zal NTjong het (jonge) publiek zo direct mogelijk opzoeken zowel in de klas, in het theater als bij mensen de buurt. 

In seizoen 2013/2014 brengt NTjong zeven producties: van de kleutervoorstelling ‘Kamashibai’ in de klas, tot de coproductie ‘Zebra Zebra’ in de middenzaal, ‘Titus’ over een eenzame jongen die voor de grootste beslissing van zijn leven staat en ‘Mijn jas is mijn huis’ in coproductie met het Residentie Orkest. De laatste week van november is het officiële openingsfestival van NTjong: ‘100% NTjong’. Dan zijn bijna alle voorstellingen te zien in Theater aan het Spui en is de aftrap van het project ‘Urban Stories’: een langlopend project waarin NTjong Den Haag verkent.

Regisseur Noël Fischer heeft als artistiek leider van BonteHond binnen acht jaar in de provincie Flevoland een succesvol jeugdtheatergezelschap en productiehuis voor nieuw talent opgebouwd. Grote thema’s en emoties tekenen haar voorstellingen die worden geroemd vanwege hun controversiële en grensverleggende onderwerpen en de rauwe en brutale aanpak daarvan. ‘Watou’ hoorde bij de beste vijf voorstellingen van 2011 volgens NRC Handelsblad. ‘Spoonface’ (2010) en ‘Liggen op je rug’ (2009 ) vielen in de prijzen van de Krekels (de jeugdtheaterprijzen van de VSCD). Fischer heeft expertise op het gebied van locatietheater, community-art en talentontwikkeling.

Lees ook:Theu Boermans regisseert favoriete scènes
Lees ook:Eerste Zilveren Krekels bekend
Lees ook:Theatermaker Ilay den Boer richt eigen stichting op
Lees ook:Eric de Vroedt wordt artistiek leider Nationale Toneel
Lees ook:Gooi jezelf niet weg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>