Theater Rdam maakt eenmalige performance in week tijd

Op zaterdag 20 april wordt eenmalig de performance Aktie #1 Het Licht gespeeld. Het stuk wordt in een week gemaakt door een groep van circa 15 acteurs van Productiehuis Rotterdam, Ro Theater en Wunderbaum. Eindregie is in handen van Alize Zandwijk, artistiek directeur van het Ro Theater.

Aktie #1 Het Licht wordt in een speedtempo gemaakt en onderzoekt het wezen van licht: de kracht, het mysterie, het verlangen en het onbenoembare. Het publiek wordt meegenomen op een reis door het licht, van het universum naar de diepste diepten van de diepzee. Ideeën, teksten en beelden worden ontwikkeld bij het Ro Theater.

De vorderingen gedurende de week zijn te volgen via theaterrotterdam.nl. De performance is enkel op 20 april in de Rotterdamse Schouwburg te zien. Met oa. Gijs Naber, Nasrdin Dchar, Matijs Jansen en Jacqueline Blom.

Aktie #1 Het Licht is de eerste in een nieuwe reeks. Het vervolg, Aktie #2 met het thema‘het bombardement’ zal te zien zijn op vrijdag 25 oktober 2013. Deze eerste editie waarin Theater Rotterdam zich presenteert wordt na Aktie #1 Het Licht afgesloten met een optreden van Dirty Leaks.

Theater Rotterdam, de coalitie van Productiehuis Rotterdam, Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg en Wunderbaum, presenteert zich 18, 19 en 20 april drie dagen lang in de Rotterdamse Schouwburg. Het Ro Theater speelt deze dagen het nieuwe stuk Oedipus met Nasrdin Dchar en Jack Wouterse in de titelrol. Het Productiehuis presenteert de dansvoorstellingWe Are Not From Outer Space van Rita Vilhena en Wunderbaum brengt het goed ontvangen stuk The New Forest – Het Begin weer terug naar de Schouwburg.

Lees ook:Het nieuwe Theater Rotterdam zoekt jong talent
Lees ook:Chaotische klimaattop in schouwburg Rotterdam
Lees ook:Theater Rotterdam pakt groots uit met BLABLABLA…ACTNOW!
Lees ook:Walraven volgt nieuwe Toneelschool directeur op
Lees ook:Speel mee in The New Forest met Wunderbaum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>