Binnenkort nieuwe rubriek Bellevue lunchtheater

Aanstaande zondag 17 februari gaat de nieuwe lunchvoorstelling in Theater Bellevue in Amsterdam in première. Het stuk De Muurspecht, geschreven door Willem de Vlam, gaat over twee bejaarde geliefden die hun laatste avond vieren. Marcel Hensema en Carola Arons spelen in de regie van Paul Knieriem de twee geliefden.

De oude Emma en Jakob hebben hun hele leven met de grote omwentelingen meegedraaid, Emma als baanbrekende journaliste en Jakob als genbioloog. Nu is Emma aan het dementeren en vanavond stapt ze uit het leven. Ze houden zich groot met herinneringen en galgenhumor en ze hopen op een bericht van hun zoon, die al jaren niets van zich laat horen. Ondertussen denkt Jakob erover om achter Emma aan te gaan.

De titel van de nieuwe lunchvoorstelling De Muurspecht komt van het Duitse ‘Mauerspechte’. Dit was een naam die Berlijners gebruikten voor degenen die met hamer en beitel stukjes uit de muur bikten toen die net gevallen was. Een individu met een beitel die zoiets megalomaans en ongenaakbaars als het IJzeren Gordijn te lijf gaat. Jakob en Emma zijn mensen die op een vergelijkbare manier, elk voor zich, hun voetafdrukken op de planeet hebben achtergelaten.

Voor De Muurspecht werkt Willem de Vlam samen met regisseur Paul Knieriem. Vorig seizoen regisseerde Knieriem diverse producties in Theater Bellevue waaronder Am Ziel (TF selectie 2012 en bekroond met een Theo d’Or voor actrice Marlies Heuer), Wat niet mooi is in de wind is lelijk en KING sweet KING.

Binnenkort start een nieuwe rubriek waar de lunchvoorstellingen van Theater Bellevue centraal staan. Hierin wordt niet alleen de voorstelling besproken, maar ook makers, acteurs of toeschouwers komen aan het woord. Houd toneel.blog dus in de gaten!

Meer informatie vind je hier.

Foto: Ben van Duin

Lees ook:Extra voorstelling De Muurspecht in Bellevue
Lees ook:Een middag in Theater Bellevue: De Muurspecht
Lees ook:Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)nu als Bellevue Lunchvoorstelling
Lees ook:Schrijf je in voor het symposium over toneelschrijven!
Lees ook:Motregenvariaties komende dagen afgelast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>