Oeuvreprijs voor Joop van den Ende

Donderdag 1 september, om 17.00 uur, sprak Joop van den Ende op de opening van het Nederlands Theater Festival in Stadsschouwburg Amsterdam de ‘Staat van het Theater 2011′ uit, waarmee hij het Theaterfestival Nederland opende.  Na zijn openingsspeech werd Joop van den Ende verrast met het nieuws dat hij de VSCD Oeuvreprijs 2011 krijgt toegekend voor zijn bijzondere bijdrage aan de podiumkunsten. De VSCD Oeuvreprijs wordt uitgereikt door het bestuur van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) aan een persoon of instelling die een grote bijdrage aan de podiumkunsten heeft geleverd. Het VSCD bestuur is van mening dat Joop van den Ende een prijs verdient, specifiek voor zijn bijdrage aan de podiumkunsten en in het bijzonder voor zijn verdiensten als musicalproducent. Van den Ende zei in zijn speech over de bezuinigingen op kunst: “Het is erg, het is heel erg wat er gebeurt. […] Maar we staan er goed voor. Als u kunstenaar bent of verwant bent aan een kunstenaar, dan bent u uniek in de wereld. Wat een mens kan op een podium, dat zal altijd blijven bestaan, dat kan niet weggenomen worden door welke computernerd dan ook”.

 

Lees ook:Joop van den Ende spreekt Staat van het Theater 2011 uit
Lees ook:Van den Ende steunt slachtoffers Filipijnen
Lees ook:Première Vaslav: Toneel.blog stond vooraan!
Lees ook:Stijging voorverkoop theaters
Lees ook:Promotie Podiumkunsten moet stoppen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>