Prijs voor jarige Toneelacademie Maastricht

De Toneelacademie Maastricht wordt op 19 november onderscheiden met de Visser Neerlandia prijs 2010 voor cultuur. De jubilerende academie, ze bestaat zestig jaar, krijgt de prijs met een geldbedrag van 10.000 euro tijdens een Vlaams-Nederlandse conferentie van dramaschrijvers in Maastricht wegens de bijdrage aan de culturele samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen.

Dat maakte de toneelacademie zaterdag bekend. Ze geniet volgens het Algemeen Nederlands Verbond (ANV), dat de prijs uitreikt, een goede reputatie in Vlaanderen. Daardoor volgen veel Vlaamse jongeren hun toneelopleiding in Nederland. Ook volgen Vlamingen er hun regieopleiding, omdat een dergelijke opleiding in Vlaanderen niet bestaat. (ANP)

Lees ook:Nieuwe naam Opleiding Theatermaken
Lees ook:Nieuw directeur Toneelacademie vertrekt weer
Lees ook:Maastricht is vanaf 7 mei Toneelstad
Lees ook:TIN reikt eerste Wijnberg Scenografieprijs uit
Lees ook:Diederik van Vleuten wint Prijs van de Kritiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>