Mondriaans theater in het museum

Mondriaan, jazz en kunst zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De schilder was een vervend jazzliefhebber en zijn kunstwerken kent iedereen. Het Zuidelijk Toneel maakt dit seizoen, in regie van Gerardjan Rijnders, de muziektheatervoorstelling Victory Boogie Woogie. De titel van de productie is gebaseerd op het gelijknamige werk dat in het Gemeentemuseum Den Haag te zien is. Op 15 maart wordt een eenmalige unieke combinatie tussen theater, schilderkunst en muziek gemaakt, wanneer HZT de voorstelling speelt ín de zaal waar het schilderij hangt. De acteurs worden in het museum live begeleid door ensemble LOOS op piano, saxofoon en drums.

Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum zegt hierover: “Al langere tijd wil ik verschillende kunstdisciplines samenbrengen in het museum. Het lijkt me dan ook prachtig om het samenspel te zien tussen acteurs, musici en beeldende kunst. En welke plek is nu beter voor deze voorstelling van Het Zuidelijk Toneel dan de museumzaal waar de echte Victory Boogie Woogie hangt?” Gerardjan Rijnders, regisseur van Victory Boogie Woogie vult aan: “Het is geweldig om deze voorstelling te presenteren in de zaal waar het schilderij hangt. De dialogen, begeleid door de muziek van ensemble LOOS, gaan zorgen voor een bijzondere ervaring”

Op zondag 15 maart speelt Het Zuidelijk Toneel delen uit de muziektheatervoorstelling Victory Boogie Woogie in de zaal waar het gelijknamige schilderij hangt. Dit eenmalige project is toegankelijk voor het museumpubliek. Van 4 maart tot en met 28 april tourt Het Zuidelijk Toneel door Nederland en België

Meer informatie: www.hzt.nl

Lees ook:Mondriaan on stage
Lees ook:Theater in Haags Gemeentemuseum
Lees ook:Medea in het museum
Lees ook:‘Theater na Tomaat’ goed bezocht
Lees ook:Theater in het museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>