Kluchtkoning John Lanting geeft masterclass

Met circa 3500 voorstellingen met zijn Theater van de Lach mag John Lanting toch wel de meester van de klucht genoemd worden. Volgens hem is het komisch acteren of het spelen van een klucht absoluut niet het zelfde als ‘gek doen’ op toneel of slechts een kwestie van ‘goed timen’. Op zondag 22 maart licht Lanting een tip van de kluchtsluier op tijdens een masterclass ‘komisch acteren’, georganiseerd door Theaterwerkplaats Utrecht.  

Bij het spelen van een klucht of comedy gaat het vooral om de dramatische  gebeurtenissen waarbij de personages van hun voetstuk dreigen te vallen. Door tempo en een lichtvoetige instelling, ontstaat er bij het personage een discrepantie tussen de ernst van het drama en de zonnige manier waarmee deze het aan het publiek vertoont.

Theatercursisten, amateurspelers, studenten theater, dramadocenten, regisseurs voor amateurtheater of andere liefhebbers zijn van harte welkom zich in te schrijven voor deze unieke masterclass. Die bestaat uit een lezingdeel en een oefendeel.

De masterclass vindt plaats in de Theaterzaal van het UCK, Domplein 4 te Utrecht, op zondag 22 maart van 12.00 -16.00 uur. Deelname kost € 30,00. Inschrijven is mogelijk bij Paul van der Drift via [email protected]  of telefoonnummer (030) 2339928.

Lees ook:Open Lab Engelenbak gaat door als Theaterlab
Lees ook:Laatste Bits and Pieces van 2014
Lees ook:Het nieuwe Theater Rotterdam zoekt jong talent
Lees ook:Huub Stapel wint Johan Kaart Prijs
Lees ook:Cas Jansen geeft acteerworkshops

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>