ADV: Laat je kind niet vallen

Als ouder moet je er niet aan denken dat je kind iets overkomt. Toch breng je je kind nog te vaak onbewust in gevaar. Zo laat maar liefst 80% van de ouders hun kind wel eens alleen op het balkon spelen, gebruiken 3 van de 5 ouders geen raamslot, en laat 20% hun baby wel eens alleen op de commode liggen.


Dit zijn verontrustende cijfers volgens stichting Consument en Veiligheid. Helemaal als je de gevolgen erbij betrekt: Jaarlijks worden namelijk 25.000 kinderen van 0 t/m 9 jaar op een spoedeisende hulpafdeling behandeld na een val in of om het huis. Consument en Veiligheid wil dit verontrustende aantal met bruikbare tips drastisch terugdringen.

 

In tegenstelling tot wat veel ouders denken, kun je kinderen tot 2 jaar nog weinig leren. Maatregelen als een traphekje plaatsen zijn daarom erg belangrijk. Maar ook samen spelen en bewegen is belangrijk. Zo krijg je inzicht in wat je kind al wel kan en niet kan. Naarmate je kind ouder wordt, kun je de maatregelen afbouwen en je kind leren zelf gevaar in te schatten.

Voor deze en meer handige tips kun je terecht bij je consultatiebureau en op www.valwijzer.nl. Hier vind je ook praktische EHBO tips voor als het toch een keer mis gaat en leuke oefeningen om thuis samen met je kind te bewegen. Daarnaast organiseert Consument en Veiligheid valclinics op basisscholen, en worden kinderen op kinderdagverblijven gestimuleerd om te bewegen. Dit omdat een goede motoriek de kans op een val verkleint.

» www.valwijzer.nl

Lees ook:Lekker belangrijk!
Lees ook:Hoera een kind!
Lees ook:Frank Groothof en verhalen over geluk
Lees ook:Ontroerend naturelle Reuzen
Lees ook:De onoverkomelijke bloedband

Geen reacties // Reageer